Down gitarist accepteert Phil Anselmo’s excuses, hometown concert afgelast

Phil Anselmo 300x200Na zijn racistische uitingen heeft Down frontman Phil Anselmo al meerdere malen zijn excuses aangeboden. Ook heeft hij zijn band aangeraden om zonder hem doorgegaan.

Down gitarist Pepper Keenan heeft in een eigen berichtje de excuses geaccepteerd. Keenan vindt het verder niet nodig dat Anselmo uit de band stapt, zo is in een statement van hem te lezen. Een klein fragmentje is hieronder te lezen, de rest van het bericht kun je hier vinden.

Ik kan niet voor Phil spreken, maar ik ken hem al voor het grootste gedeelte van mijn leven en ik weet dat er geen haat in zijn hart zit. Ik hoop dat Phil zijn energie nu zal focussen op zelfreflectie en zijn blik op het leven recht kan zetten en zichzelf en de levens die hij door muziek heeft geraakt kan helen.

Nadat FortaRock de band al heeft geweerd, is de hometown show van de band ook afgezegd door de organisatie. De zaal geeft aan dat er geen ruimte is voor zo’n soort opmerkingen en dat hij heeft gedoneerd aan de Jewish Federation of New Orleans.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten