We Are the In Crowd op hiatus

We Are the In Crowd 300x200De geruchten gaan al een tijdje: is We Are the In Crowd gestopt? Waar is gitarist en vocalist Jordan Eckes gebleven? Eckes was niet te vinden terwijl de rest van de band in de studio zat, was niet meer aanwezig bij shows, maar vanuit de band was het stil.

Nu is eindelijk het hoge woord eruit: We Are the In Crowd is op hiatus. Het derde album, waar fans al lange tijd op zaten te wachten, was in mei vorig jaar helemaal af. Nu heeft frontvrouw Tay Jardine in een interview met Kerrang! vertelt dat deze muziek “niet als WATIC voelde. Dus waarom zouden we het nog zo noemen?

Het merendeel van de band – alleen Eckes niet – zal een doorstart maken als nieuw project, waarvan de naam nog onbekend is. “Het grote verschil is de algemene sound, het is vooral op mijn stem en mijn visie voor muziek gebaseerd. Het is meer pop, zeker niet harder! Het is erg… ik wil het niet ‘dancey’ noemen, want dat is het niet, geen techno of zo. Maar je kan wel horen dat het van WATIC komt en dat het in een blender is gegooid met veel poppy, leuke dingetjes.

Wanneer we het nieuwe materiaal kunnen beluisteren is nog niet bekend. Het volledige interview kun je vinden in de meest recente Kerrang! (nummer 1606).

UPDATE 11/02 19:00

Drummer Rob Chianelli heeft via Twitter een berichtje geplaatst over zijn toekomst met het nieuwe project. Hierin vertelt hij onder andere dat hij wel op het eerste album van het project heeft gedrumd, maar hier niet verder mee zal gaan. Hij heeft geen plannen om het drummen op te geven – integendeel zelfs, deze zomer zal hij bij Yellowcard drummen tijdens de set op Slam Dunk Festival. Verder gaat hij zijn interesses verder uitwerken en kijken waar hij mee verder zal gaan. Als laatste bedankt hij de fans. De Tweet kun je hieronder vinden.

UPDATE 11/02 20:20

We Are the In Crowd heeft een berichtje op zijn social media geplaatst over de hiatus. Hierin wordt bevestigd dat de hiatus al een poosje bezig is, maar dat de band eerst even rust wilde nemen voordat alles bekend werd. Ook wordt hierin weer uitgelegd waarom het derde album er niet is gekomen en dat er een nieuw project zal komen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten