AC/DC breekt tour vroegtijdig af vanwege gehoorschade

AC DC 300x200Je oren zijn (één van) je meest kostbare zintuigen. Zonder je gehoor kun je namelijk moeilijk muziek luisteren. Daarbij worden andere simpele taken als een gesprek voeren ook een stuk moeilijker, maar dat is van minder belang. Een ander feit is dat zodra je gehoor beschadigd raakt, dit ook niet meer goedkomt of te repareren is.

Dit is ook de reden waarom AC/DC de overige tien data van zijn Amerikaanse tour moet uitstellen. Vocalist Brian Johnson riskeert namelijk permanent compleet verlies van zijn gehoor als hij geen pauze inlast. Het is tot zover niet bekend of Johnson ooit nog kan touren zonder zijn gehoor nog meer schade toe te brengen. Het statement van de band kun je hier vinden.

Gehoorschade loop je niet alleen op als je een muzikant bent die elke dag op het podium staat. Wees slim en draag goede gehoorbescherming als je plekken bezoekt waar er veel en hard geluid is. Kwalitatief goede gehoorbeschermers kun je al vanaf iets meer dan €10 en vanuit je luie stoel kopen, bijvoorbeeld hier.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten