ALBUM REVIEW: Tonight Alive – Limitless

Tonight Alive 300x200Er zijn niet veel bands waar ik elk moment van de dag voor te paaien ben, maar Tonight Alive is hier zeker één van. Op 4 maart heeft het vijftal onder leiding van frontvrouw Jenna McDougall een gloednieuw album uitgebracht. Deze uitgave gaat onder de naam Limitless en had mij dan ook vol verwachting de afgelopen maanden. Is dit eindelijk de combinatie van alle voorgaande albums van Tonight Alive waar fans op zaten te wachten? Helaas niet, de pseudo-hipster die voor de originele sound van elke artiest gaat, zal niet te genieten zijn met dit album.

Wat Tonight Alive erg goed heeft gedaan is de toon van dit album zetten met de eerder uitgebrachte singles. To Be Free, Drive, Human Interaction en How Does it Feel beschrijven perfect wat voor sound je kunt verwachten van het album. How Does it Feel is de track die het dichtste bij een rocknummer komt op het album, wat ik erg jammer vind. Het album laat je kennis maken met een hele nieuwe sound van Tonight Alive, die met elk album verder verwijderd raakt van een kopietje ParamoreTonight Alive Limitless 300x300 iets wat men snel verwacht bij een pop-rock band met een frontvrouw. Met elk album delft de band wel iets verder in de pop sound, maar behoudt altijd zijn eigen vleugje edge.

Los van alles wat ik mis op dit album heb ik niks te klagen over wat er wel op staat. In tegendeel zelfs: er staat geen nummer op waar ik niet van kan genieten. Met een samenstelling van nummers van langzaam tot upbeat is er iets voor elke stemming die je maar kunt hebben. Zo krijg ik het gevoel, met de fatsoenlijke afwisseling van tempo’s naarmate je de tracklist af gaat, dat dit een album is waar je als band tijdens een tour de tracklist gewoon as-is op de setlist kunt plakken en dan een goede set voor je optreden hebt.

Al met al is dit een goed strak album waar geen concrete fout in te vinden is. Sommige fans van Tonight Alive zullen wellicht wat anders verwacht hebben, zoals ik met mijn tekort aan harde rocknummers, maar dat is zeker geen reden om Limitless links te laten liggen.

Cijfer: 7,5 Jenna kapsels/10

Releasedatum: 4 maart 2016

Label: Fearless Records

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten