De Amsterdamse Festivalcrisis, zo los je die op!

Why So Serious 300x200Het is weer tijd voor de politiek om zijn neus ergens in te steken. Deze keer is het de beurt aan de Partij van de Arbeid, ook wel bekend als PvdA. De partij wil dat een aantal van de festivals in Amsterdam naar de rand van de stad verhuizen. Lijkt me een strak plan, want er zijn natuurlijk te veel festivals. Om overlast te verminderen kan ik nog wel een paar andere maatregelen bedenken die genomen kunnen worden. Hieronder vind je er drie.

Alle festivals samenvoegen

Meerdere festivals zorgen natuurlijk voor meerdere dagen overlast. Om dit terug te dringen en om de aanwezigen reistijd te besparen, is het een stuk beter om alles gewoon tegelijk te houden. Alle eetfestivals kunnen gewoon samen, dat principe werkt ook geweldig voor all-you-can-eat restaurants. Alle cuisines zitten daar bij elkaar. Verschillende muziekfestivals kunnen ook tegelijk plaatsvinden, misschien zelfs op hetzelfde podium! Je zult niet weten wat je hoort, maar je kunt plotseling wel op de schattigste pop moshen en op de hardste metal lieflijk meezingen, want er is toch niemand die je boven het lawaai uithoort. Gelukkig is het maar een paar dagen in het jaar.

Een rondreizend festival

Een paar dagen last hebben van al dat lawaai is natuurlijk een beetje veel. Maar hoe kunnen we het van een paar dagen terugbrengen naar enkele minuten? Nou, simpel: alle festivals moeten continu in beweging blijven! Een podium kun je makkelijk rondtrekken met een traktor en eettentjes kunnen zelf wel blijven karren. Kunstfestivals kunnen er vast wel een leuke betekenis aan geven. Alvast een kort begin: “Dit is een kritiek op de hedendaagse samenleving, die geen moment stil kan staan. Iedereen is maar bezig op zijn telefoon en niemand kan aandacht geven aan het nu. Daarom zorgen wij voor kunst die je alleen maar in het nu kunt zien, bijvoorbeeld als je er tegen aanloopt omdat we door het rode licht moesten rijden.”

Toeristen weren van de festivals

Amsterdam heeft he-le-maal niks met toeristen. Ik snap niet waarom er elke dag zoveel zijn, maar dat ze overlast veroorzaken is duidelijk. Luister alleen al naar die rare talen die ze spreken! Het is allemaal niet zo verfijnd als Nederlands, dat is zeker. Hun geld hebben we ook zeker niet nodig, dus waarom moeten we ze per se bij onze festivals hebben? Het is nog net okay dat er buitenlanders op deze festivals optreden, maar ook daar moeten we zeker hard over nadenken. We willen namelijk niet dat deze mensen ook overlast komen veroorzaken.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten