Discover: Solence

Solence 300x200Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Solence?

Solence is een Zweedse band uit Stockholm en is opgericht in 2013. De band heeft nog geen album uitgebracht, maar heeft al wel zijn eerste moment of fame gehad in eigen land door een zeer strakke cover van het nummer Warriors van Imagine Dragons te spelen. Hierna is de band verder gegaan met het coveren van andere popnummers en ze in zijn eigen jasje te steken.

Hoe klinkt het?

Je zou de band het best kunnen indelen bij de Electronic Metal. Daarbij zou je hem in het lijstje met bands als Pain, Korn en In Flames plaatsen, maar de sound van de band is toch een stuk jonger en frisser dan dat. Het zou zomaar kunnen zijn dat dit een van de bands wordt die Electronic Metal nieuw leven inblaast.

Wat kan ik verwachten?

Een album is nog niet aangekondigd, maar het zal waarschijnlijk niet al te lang meer duren, want de band heeft gisteren namelijk zijn tweede eigen nummer Breaking the SilenceĀ uitgebracht. Ondertussen kan je sowieso nog een paar onwijs strakke alternatieve covers van popnummers verwachten.

Wat moet ik echt luisteren?

ALLES. De band heeft pas vijf nummers, waarvan drie covers zijn van popnummers en twee eigen nummers zijn. Okee, ik geef jou de keuze. Hieronder zijn de cover van het Imagine Dragons nummer Warriors en zijn recent uitgebrachte eigen nummer Breaking the Silence te vinden. Vind je het dan echt geweldig en wil je meer horen, heb ik zelfs een Spotify playlist met alle nummers van de band eronder voor je klaarstaan!


Disclaimer: we weten dat het internet heel gevoelig is voor veranderingen. Deze serie features is nog in ontwikkeling, wees er dus op voorbereid dat dezelfde soort feature voor de volgende artiest er opeens compleet anders uit kan zien.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten