Oli Sykes vs. Kerrang: what happened?

Bring Me the Horizon 300x200Bring Me the Horizon frontman Oli Sykes heeft nogal eens een mening. Dit weten we heel goed, aangezien hij vaak zijn mond er niet over dicht kan houden. Vorige week heeft hij in een uitbarsting geprobeerd om zijn werkrelatie met het Engelse Kerrang! Magazine te verpesten, maar Kerrang! wilde hier natuurlijk ook een zegje over doen. Wat is er nu precies aan de hand?

Op de cover van de Kerrang! editie van 20 april staat Oli Sykes. De band heeft een grote feature in dit exemplaar van het blad over het concert van 22 april in de Royal Albert Hall. Voor deze feature en cover is er een fotoshoot geweest met de band, maar op de cover is alleen Sykes te zien.

Hierna heeft Sykes via Twitter verteld wat hij van deze keuze vond. Als je van muziek houdt, zit je bij Kerrang! verkeerd, volgens Sykes. Toetsenist Jordan Fish heeft hard aan de set gewerkt en is niet op de cover te zien. Sykes geeft zelf toe dat hij niet zo heel boos is, maar dat hij het onmogelijk wil maken om ooit nog met Kerrang! te werken.

Kerrang! zelf is heel lang stil gebleven, maar heeft toch uiteindelijk zijn zegje gedaan. Er is wel een interview en shoot gedaan met de hele band, waarvan ook foto’s zijn gebruikt in het interview, maar er is toch gekozen om alleen Sykes op de cover te plaatsen. Het is niet bekend waarom, aangezien Kerrang! alleen maar zegt dat er vaak door labels wordt gevraagd om alleen de zanger te fotograferen/op de cover te zetten. Ook heeft het tijdschrift vaak genoeg al de hele band op de cover gehad, waardoor de hele discussie nergens over gaat volgens het tijdschrift.

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Sykes na dit voorval nog een keertje met Kerrang! wil samenwerken. Hij heeft toch al een hekel aan de pers, zegt hij zelf, dus zou dit het perfecte moment zijn om puntje bij paaltje te laten komen en geen pers meer te doen. Toch denk ik dat het een hoop stoerdoenerij is: ook al heeft Sykes een punt en wordt er vaak te veel aandacht gegeven aan de frontman van een band, het is nu eenmaal wat verkoopt. Het is een beetje misleidend, maar de rest van de band is in ieder geval niet uit het interview geknipt.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten