Omgaan met podiumgangers 101

The Story So Far 300x200Het is blijkbaar weer tijd voor een opfriscursus. Iets meer dan een week geleden heeft The Story So Far frontman Parker Cannon een fan van het podium afgetrapt. Alweer. De fan in kwestie stond, telefoon in hand, op het podium en bleef hier iets te lang staan voor Cannon’s smaak. Aangezien we allemaal niet willen dat dit vaker voorkomt, is hieronder een handige gids voor mensen die vaker op het podium staan. Dit gaat niet alleen over de fans, maar ook over de bands. Snappie? Okay, laten we beginnen.

Fans: Blijf niet te lang op het podium

Kijk, ik was laatst bij een show van Neck Deep. Ik geloof niet dat ik ooit zoveel crowdsurfers en stagedivers heb gezien en daar ging het allemaal goed. Daarentegen bleef niemand daar erg lang op het podium: ze klommen erop, zochten een goed plekje om vanaf te springen en waren weer weg. Dat geeft minimale overlast voor de band, trekt geen aandacht naar jou (want niet stom bedoelt, maar mensen komen voor de band en niet voor jou) en houdt iedereen blij.

Bands: Ga respectvol met je fans om

Ik hoef hopelijk niet uit te leggen dat Cannon’s actie niet okay was. Sterker nog, het was een flinke douchebag actie. Er zijn meerdere manieren om zo iemand van het podium af te krijgen. Tik ze even op de schouder en maak een ‘ga weg’ gebaar, maak van tevoren afspraken met de beveiliging zodat ze in kunnen grijpen, loop naar een ander gedeelte van het podium als het niet anders kan, maar geweld is nooit de oplossing.

Fans: Respecteer de band

Je weet inmiddels dat er bij een show van The Story So Far een kans is dat je wordt geschopt. Zorg er dan ook niet voor dat de bandleden die kans krijgen, of doe hetgene waar de band tegen is gewoon niet. Parker Cannon en Slipknot’s Corey Taylor hebben een probleem met telefoons, Smashing Pumpkins houdt niet van moshen. Als fan van de band ken je dit soort feiten, respecteer dit dan ook. De lijst gaat door, maar herinner vooral dat de artiesten ook alleen maar mensen zijn en niet alle mensen zijn aardig en makkelijk.

Bands: Gebruik je podium

Als band zijnde heb je een geweldige mogelijkheid om je stem te laten horen. Niet alleen letterlijk, met die microfoon, maar ook omdat mensen naar je zullen luisteren als je tijdens een show iets zegt. Als mensen zich niet aan de ongeschreven stagedive regels houden, zeg er wat van. Kap het desnoods af, als mensen zich niet kunnen gedragen. Je hebt geen plicht om mensen op te voeden wat dat betreft, maar je hebt wel de mogelijkheid. Waarom zou je er geen gebruik van maken?

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten