Discover: Starset

Starset 900x600Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Starset?

Wie al eens naar de band Downplay heeft geluisterd, zal de zang bij Starset wel herkennen. Starset is namelijk opgericht door Downplay frontman Dustin Bates. De band vond zijn oorsprong in Columbus, Ohio. Inmiddels heeft de band al één album uitgebracht in 2014, welke de naam Transmissions heeft gekregen. Deze is eerder dit jaar inmiddels ook als deluxe editie verschenen. Ook heeft Starset al eerder met Breaking Benjamin door de Verenigde Staten getourd en zijn ze al eerder als support act voor In This Moment naar Nederland afgereisd. Ook zal je de band al mogelijk herkennen als de support act voor de eerste Nederlandse Breaking Benjamin show ooit!

Hoe klinkt het?

Zoals je waarschijnlijk al kunt zien aan de foto, zijn drie van de leden in een soort ruimtepak gekleed en heeft de bandnaam een referentie naar sterren. Dit voorspelt aardig goed wat je kunt verwachten. een mix van harde Synthrock, Post-Grunge Symphonic Rock met een ruimtethema. Dit laatste wordt vaak ook wel Space Rock genoemd, wat weer een genre is waar Muse vaak aan gekoppeld wordt. Als je van de symfonische elementen en thema’s waar Muse over zingt wel cool vindt, maar minder kopstem wilt, dan is Starset perfect voor jou! Ook voor fans van Three Days Grace, Breaking Benjamin en Thousand Foot Krutch is Starset een echte aanrader.

Wat kan ik verwachten?

Starset producer Rob Graves heeft kortgeleden aangekondigd dat er een tweede album in de maak is. Meer informatie over dit album is op het moment nog niet gegeven, maar zal later dit jaar verwacht worden. Zoals ook al eerder vermeldt, staat de band op 29 mei ook als voorprogramma van Breaking Benjamin in de Melkweg. Kun je hier niet bij zijn omdat je geen kaartje hebt te weten bemachtigen, of ben je gewoon nog niet overtuigd? Naast het maken van prachtige muziek heeft de band ook een concept in zijn debuutalbum verwerkt, waar de muziekvideo’s ook op aansluiten. Dus…

Wat moet ik echt luisteren?

Wie ben ik om niet de grootste hit van Starset hierbij te zetten. My Demons is een van de sterkste werken op het debuutalbum en is dus echt een must om te luisteren. Het concept achter de muziekvideo is echter misschien niet helemaal duidelijk als je jezelf niet hebt ingelezen, dus als je precies wilt weten wat het allemaal betekent, dan is hier alvast wat achtergrondinformatie. De andere track die de stijl en het concept van Starset goed laten zien, is de track Halo. Beide zijn hieronder te vinden!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten