Te veel aangekondigde concerten? Wij helpen je!

Ticket feature foto 300x200De maand mei is nog maar voor de helft voorbij. Toch zijn er al verschrikkelijk veel concerten aangekondigd. Op een gegeven moment zie je door de bands het podium niet meer, want door de bomen het bos niet meer zien is te mainstream. Veel van de aangekondigde shows zijn van grote namen, maar er is natuurlijk altijd een kans dat je toch niet helemaal weet waar je graag heen wilt. Daarom hebben wij even alles voor je op een rijtje gezet en bij genre ingedeeld.

 

PUNKNOFX 300x200

Als je een echte punker bent, dan zijn er maar liefst drie shows voor je aangekondigd, allemaal van oude bekenden en ook allemaal in de Melkweg. Lagwagon zal op 22 juli langskomen en neemt Useless ID mee. Een maandje later, op 18 augustus, zal NOFX het podium verwoesten. Hier is het voorprogramma nog niet van bekend, maar ongetwijfeld wordt het een goede. 30 oktober is het de beurt aan Billy Talent, die als enige een heel album aan nieuw materiaal mee zal nemen.

Good Charlotte 300x200POPPUNK

Ben je van mening dat punk niet dood is, maar juist is gepopt? Dan zijn er ook twee interessante evenementen voor jou. Op 11 augustus staat de one and only Good Charlotte voor het eerst in jaren weer in Nederland. Geloof ons: die mannen brengen een goede show mee. Wij zagen ze in februari in Engeland en in augustus zijn ze weer compleet opgewarmd. Op 24 augustus is er een festival waar je poppunk hart blij van wordt (en beter verkopen ze daar pizza): Mildtfest! De eerste paar namen zijn al aangekondigd en dat moet wel een flink feestje worden.

ROCK3 Doors Down 300x200

‘Maar Irene, ik ben toch veel te volwassen voor poppunk en punk!’ Ten eerste, nee, dat ben je nooit. Ten tweede, er zijn ook genoeg concerten voor de rock-liefhebbers! Het is wel wat langer wachten op deze shows: de eerste, van de Kyle Gass Band, zal op 21 september zijn in de Eindhovense Effenaar. 31 oktober wordt Halloween goed gevierd met 3 Doors Down en Pop Evil. Superman pak is natuurlijk optioneel – en als je die verwijzing niet begrijpt dan moet ik toch echt een cursus muziekgeschiedenis in elkaar draaien. Als laatste zal Royal Republic zijn nieuwe materiaal op 19 november voor het eerst aan Nederlandse oren laten horen.

Bullet For My Valentine 300x200METAL

Ben je meer van de schreeuwende mannen? Ja, dat is inderdaad een enorme overgeneralisatie van het metal genre, maar goed. Op 19 november komen er maar liefst twee zwaargewichten in de scene naar Tilburg toe: Bullet for My Valentine en Killswitch Engage zullen het nieuwe gebouw van 013 vakkundig vernielen. Het feit dat Cane Hill ook meekomt helpt natuurlijk niet mee. Een paar weken later, op 25 en 26 november, zal Dance Gavin Dance twee shows in Nederland geven. Hiervoor komen twee oude vocalisten mee, dus dat worden shows om niet meer te vergeten. Ben je toch meer van de snaarinstrumenten, dan hou maar vast 25 februari vrij: dan staat Apocalyptica in TivoliVredenburg.

GENRES ZIJN VOOR WATJEStwenty one pilots 300x200

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je helemaal niets om genres geeft. Dat komt goed uit, want dat doen de volgende twee bands ook niet! Op 15 november zal twenty one pilots zijn derde headlining show in zo goed als een jaar in Nederland geven. De heren staan in de grootste zaal tot nu toe, dus mis het niet! Vijf dagen later, op 20 november, zal Electric Six iedereen keihard laten dansen in TivoliVredenburg, gewoon omdat het kan. Als zelfs deze bands niks voor je zijn, dan kan ik je ook niet meer verder helpen. Wees gerust: er zullen altijd nieuwe concerten aangekondigd worden, dus er zit vast ooit wel iets voor je bij!

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten