Joey Jordison over vertrek Slipknot

Joey Jordison 900x600Joey Jordison is bij de meesten van ons nog steeds bekend als de ex-drummer van Slipknot. In 2013 werd bekend dat Jordison niet langer meer bij de band zou spelen, maar tot de dag van vandaag zijn de exacte redenen hierachter onbekend.

Tijdens een recente award ceremonie heeft Jordison hier eindelijk over verteld. Hij leed aan de ziekte transverse myelitis, wat een vorm van multiple sclerosis (MS) is. Hierdoor kon hij zijn benen totaal niet meer gebruiken en dus ook niet meer drummen. Sinds die tijd heeft hij veel revalidatie gedaan en kan hij inmiddels weer muziek maken, wat hij ook doet in de bands VIMIC en Sinsaenum. De speech van Jordison kun je hieronder vinden, hij begint rond 19:00 met speechen en rond 21:30 begint het stukje over Slipknot.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten