Discover: Cane Hill

Cane Hill 900x600Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Cane Hill?

Cane Hill is een opkomende Amerikaanse nu-metal band. Je zou de band het beste kunnen om schrijven als een love baby van Korn en Slipnot. Als je het zo leest zou je denken dat dit een rare beschrijving is, maar als je de muziek van de band hoort, snap je wat ik bedoel. Wat ik persoonlijk zo geweldig vind aan Cane Hill naast de muziek, is het feit dat de band in vrijwel iedere video de shock-factor opzoekt.

Hoe klinkt het?

De band heeft ergens iets weg van een mix tussen Korn en Slipknot, maar heeft wel zijn eigen sound. Het is, zoals ik al eerder zei, een nu-metal band, maar hij heeft ook een vleugje metalcore in zijn sound. Er is een handjevol nieuwe nummers uitgebracht als voorproefje voor het nieuwe album. Deze nummers hebben een iets andere sound dan op de debuut EP, maar deze tracks hebben nog wel de echte Cane Hill sound.

Wat kan ik verwachten?

Op 15 juli komt het debuut album van de band uit. Dit album zal de naam Smile dragen. In november mag de band openen voor Killswitch Engage en Bullet for My Valentine. Mocht je de band live willen zien dan is dat je beste kans. Verder kun je niet veel verwachten van de band, behalve veel meer muziek in de toekomst.

Wat moet ik echt luisteren?

Wat ik je als eerste aanraad is Time Bomb, puur omdat een geweldige track is. Daarnaast raad ik je aan om Gemini te luisteren. Mocht dit nog niet genoeg zijn check dan vooral de debuut EP van de band, deze EP draagt de naam Cane Hill. Naast het oudere materiaal heeft de band ook een paar nieuwe tracks uitgebracht. Een echte aanrader is (The New) Jesus, voornamelijk omdat de vergelijking met Korn en Slipknot goed te horen is.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten