ALBUM REVIEW: The Color Morale – Desolate Divine

The Color Morale 900x600Na twee jaar is The Color Morale terug met een nieuw album. Het album draagt de naam Desolate Divine en zal Hold On Pain Ends opvolgen. The Color Morale is een post-hardcore band uit de Verenigde Staten die al een aantal jaar mee doet in de scene. Naast dat de band heerlijke muziek maakt, zijn de bandleden zelf heel down to earth. Ik spreek uit ervaring aangezien ik samen met frontman Garret Rapp merch heb gedaan. Ik kan niet veel meer zeggen dan: ga de band live zien als het kan en luister de muziek!

 

Hoogtepunten:

The color morale artHet is een goed album met een aantal hoogtepunten. De band opent met Lonesome Soul. Dit is één van de singles en een goede keuze als opener voor het album. Het grootste hoogtepunt op het album is toch wel de zang. Zowel de clean vocals als screams zijn geweldig. De screams zijn zwaarder dan de voorgaande albums. Dit is goed te horen in Clip Paper Wings. Dit is zonder twijfel het beste nummer op Desolate Divine. Het mooie aan deze band is dat ze al jaren meedoen in de scene en dus weten hoe ze een goede balans moet brengen. Dit is goed te merken in Walls en Version of Me. De band sluit af met Keep Me in My Body. Een perfecte afsluiter voor een goed album. Het bericht achter dat dit nummer brengt is: it’s okay to feel this way. Oftewel het maakt niet uit dat je je slecht voelt, het komt wel goed.

Dieptepunten:

Het grootste minpunt is dan toch wel dat ik lastig in het album kom. De eerste vier nummers zijn goed, maar daarna is het lastig om mezelf op het album te focussen. Dit is echter niets nieuws, aangezien ik dat met vrijwel ieder album van de band heb. Na een tijdje verandert dat vaak. Er zijn naast de goede tracks veel neutrale tracks die het niet geheel doen voor mij en dat is toch een minpuntje in mijn ogen. Ik zeg hier niet mee dat het slechte tracks zijn, maar meer dat ze niet super goed zijn.

Conclusie

Het is een goed album dat na een aantal keer luisteren toch zijn volledige potentie naar boven haalt. Ik ben blij met wat de band heeft geleverd en de groei die de band heeft laten zien. Verder ben ik benieuwd hoe het materiaal live zal klinken. Nu maar wachten tot de band ons landje weer eens aandoet.

Eindbeoordeling: 7.5/10
Releasedatum: 19 augustus 2016
Label: Fearless Records

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten