Discover: Bad Omens

Bad Omens 300x200Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Bad Omens?

Bad Omens is een Amerikaanse band die onder contract staat bij Sumerian Records. De band is relatief nieuw en laat een sterke indruk achter, mede door het feit dat het, in mijn ogen, een betere versie van de oude Bring Me the Horizon is. Nee, hiermee wil ik niet zeggen dat Bring Me the Horizon slecht is, maar meer dat ik geen fan ben van het nieuwe werk van de band. De band heeft momenteel nog maar drie nummers uitgebracht, maar met een album onderweg zal dat snel veranderen.

Hoe klinkt het?

Het genre van de band is Alt Rock/Metal. Om het kort te houden, kun je de band vergelijken met Bring Me the Horizon. Denk dan aan nummers zoals Shadow Moses. Denk bij deze vergelijking dan ook aan de vocals van Oliver Sykes, de zanger van Bad Omens klinkt vrijwel hetzelfde, maar ook weer niet. Ja, dit klinkt raar, maar om het beter uit te leggen, raad ik je aan naar de band te luisteren. Naast de boven genoemde vergelijking, is de band ook te vergelijken met een aantal bands die onder contract staan bij Sumerian Records. Het is daarom ook niet gek dat de band binnenkort in Amerika op tour gaat met Asking Alexandria, Born of Osiris, I See Stars, After the Burial en Upon a Burning Body.

Wat kan ik verwachten?

Zoals bij iedere nieuwe band kun je in de komende jaren veel dingen verwachten, momenteel is dat een debuutalbum dat deze zomer uit zal komen. De naam van het album zal Bad Omens zijn, dit album zal 19 augustus uitkomen. Ik hoop persoonlijk dat de band snel een keer naar Nederland komt, zelfs al zouden de heren support zijn van een grote band. Deze band moet je zodra het kan gewoon live zien.

Wat moet ik echt luisteren?

Naast mijn persoonlijke favoriet, The Worst in Me, raad ik je aan om naar een live optreden van de band te kijken. Zoals ik al eerder heb gezegd klinkt de band als een betere versie van Bring Me the Horizon, dus mocht je 20 minuten, hebben check dan vooral het optreden hieronder. De band heeft naast deze tracks ook nog twee andere nummers, Exit Wound en Glass Houses, beide tracks zijn het luisteren waard.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten