Discover: The Brave

thebrave 900x600Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is The Brave?

The Brave is een snel opkomende band uit het Australische Brisbane. De band is onderdeel van Rise Records en UNFD en heeft op 5 augustus met zijn debuutalbum, Epoch, uitgebracht. Net als het merendeel van de Australische metal bands is ook The Brave een band om op te blijven letten. Mede door zijn roots heb ik er geen twijfel over dat de band het ver zou gaan kunnen schoppen.

Hoe klinkt het?

Het genre van de band zit tussen post-hardcore en metalcore in. De band is te vergelijken met bands zoals Dream On, DreamerHellions en Northlane. Dit zijn echter maar een paar namen die de sound van de band een beeld geven.  De band heeft veel weg van de bovengenoemde bands, maar heeft ook zijn eigen sound, die lastig te beschrijven is.

Wat kan ik verwachten?

Zoals ik al eerder vermeldde, heeft de band op 5 augustus zijn debuutalbum, Epoch, uitgebracht. Met nieuw album, of in dit geval een debuutalbum, kun je natuurlijk een aantal muziekvideo’s verwachten. Daarnaast is de kans aanwezig dat de band volgend jaar ons landje bezoekt voor een show, al is het waarschijnlijk als support act.

Wat moet ik echt luisteren?

Ik heb twee nummers die ik aan kan raden, dit zijn momenteel mijn persoonlijke favorieten. Je kan beide tracks hieronder vinden. De eerste track is Dreamless, op deze track is Marcus Bridge van Northlane te horen. Daarnaast vind je Searchlights. Dit is de eerste track van de band die ik hoorde en het liet meteen een goede indruk achter, hopelijk doet deze track dat ook voor jou!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten