ALBUM REVIEW: Cover Your Tracks – Fever Dream

Cover Your TracksHet lijkt wel het jaar van de opkomende bands. We hebben de laatste maanden redelijk wat debuutalbums voorbij zien komen en nu is het de beurt aan Cover Your Tracks. Het is niet gek als je Cover Your Tracks nog niet kent. Sterker nog, ik had tot de dag van vandaag ook nog nooit van de band gehoord. Mocht je de band wel kennen dan kun je het volgende stukje overslaan. Ken je de band nog niet, lees dan verder. Cover Your Tracks is een post-hardcore/metalcore band uit het Amerikaanse Altanta. De band heeft op 9 september zijn debuutalbum Fever Dream uit. Met dit album gaan de heren dus proberen door te breken.

Hoogtepunten:

Het album begint meteen met één van de hoogtepunten. Dit in de vorm van een track genaamd Spin the Bottle. Het is een track die je wakker schudt. Het is hard en de screams en cleans lopen heerlijk in elkaar over. Een ander hoogtepunt is Bellow. Net als Spin the Bottle is het hard en loopt de zang goed in elkaar over. Ook Cages is zeker een track die je als hoogtepunt kan zien. Het is opnieuw een track met een heerlijke mix tussen hard en zacht. Dat geldt zowel voor de zang als het instrumentale werk.

Dieptepunten:

cover-your-tracks-artEr zijn echter niet alleen hoogtepunten. Nee, het grootste dieptepunt is dan toch dat er veel tracks zijn die neutraal zijn. Ze zijn niet slecht, maar ook niet goed en het is om die reden dat ik niet geheel van dit album kan genieten. Het is een lange tijd veel van hetzelfde qua instrumentaal en zang. Dit is niet geheel negatief, maar het wordt snel oud. Ik had persoonlijk meer tracks gehad die er echt uitsprongen zoals de tracks die hierboven genoemd zijn.

Conclusie:

k kon het album, toen ik begon met luisteren, niet meteen plaatsen. De band heeft wel wat weg van Crown the Empire in zijn minder harde werk en dit is op zich wel lekker. Ik ben benieuwd of de band zijn sound vast blijft houden of zich verder zal ontwikkelen in de toekomst.

Eindbeoordeling: 6.5/10
Releasedatum: 9 september 2016
Label: Epitaph Records

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten