Discover: GrooVenoM

GrooVenoM900x600Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is GrooVenoM?

GrooVenoM is een Duitse band en staat momenteel gevestigd bij het label Noizgate Records. De band is langzaam maar zeker zijn opmars aan het maken. De band is misschien nog klein (hij heeft momenteel zo’n 6400 likes op Facebook), maar dat neemt niet weg dat de band iets interessants te bieden heeft. Zijn eerste album, Pink Lion, is in april 2015 uitgekomen. Dit jaar is de band alweer bezig aan nieuw materiaal en het spelen van veel shows. Het harde werk beloont, want hij heeft dit jaar op het Duitse With Full Force festival mogen spelen.

Hoe klinkt het?

Volgens de band zelf hebben we te maken met een eigen genre, wat modern death pop is genoemd. Het is een mix van de grove, harde elementen van metalcore en grote elektronische toevoegingen, zoals veel synth-effecten en een heuse DJ. Het eindresultaat is een dikke sound met toch een hoog party-gehalte.

Wat kan ik verwachten?

De timing van een discover is natuurlijk altijd uitgedacht. GrooVenoM is druk bezig aan zijn nieuwe hoofdstuk en er komt op 9 september een eerste voorproefje in de vorm van een gloednieuwe single, Hallo Welt geheten. Deze single zal drie nieuwe nummers bevatten. Voorlopig tourt de band alleen in Duitsland, maar wie weet zal een nieuw album daar verandering in kunnen brengen.

Wat moet ik echt luisteren?

Om natuurlijk het beste beeld te krijgen van de dynamiek van GrooVenoM is het gehele album, Pink Lion, natuurlijk het beste, maar om makkelijk te beginnen zijn er twee tracks die ik persoonlijk aanraad. De eerste is Traitors to the Scene, een nummer waarin de band duidelijk aangeeft wat hun stijl is. Het tweede nummer is Unbeliever. Het is misschien minder modern death pop- achtig dan Traitors to the Scene, maar ik vind persoonlijk dat met dit zware stukje werk gehoord kan worden hoeveel kracht er achter deze band zit.

Traitor to the Scene is hieronder te vinden met een lyric video, Unbeliever is daaronder te vinden via een Spotify stream. Veel luisterplezier!

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten