Asking Alexandria: Exit Denis Shaforostov, Enter Danny Worsnop

Asking Alexandria 900x600Afgelopen weekend had Asking Alexandria een flinke aankondiging: frontman Denis Shaforostov zou per direct vervangen worden door oud-frontman Danny Worsnop. Over de afgelopen dagen is hier natuurlijk door verschillende partijen het nodige over gezegd en voor jouw gemak hebben wij even alles op een rijtje gezet.

Teasen

Het begon allemaal natuurlijk met wat teasen, want er is geen betere manier om de aandacht van de fans te krijgen. Er werden via het label van de band, Sumerian Records, en de band zelf verschillende teasers geplaatst met Worsnop. Het was al duidelijk dat er iets zou gebeuren, maar het was niet bekend wat dit zou zijn.

Ben Bruce

Het echte nieuws kwam van Asking Alexandria zelf. In een livestream heeft gitarist Ben Bruce over deze beslissing verteld. Bruce vertelde onder andere dat Shaforostov niet meer reageerde op berichtjes en dat de leden hem niet uit de band wilden zetten, maar dat er gewoon geen contact meer gelegd werd. Ook werd hierin gemeld dat de relatie met Worsnop een stuk is verbeterd de afgelopen tijd, waardoor er nu de mogelijkheid was om met de originele line-up van de band verder te gaan. Het complete transcript van de livestream kun je hier vinden.

Danny Worsnop

Worsnop zelf had natuurlijk ook wat te melden over deze beslissing, aangezien hij op het moment zo’n drie projecten heeft lopen. Hij heeft er lang over nagedacht – het hielp ook niet mee dat hij en Bruce nog niet zo lang geleden hun ruzie bij hebben gelegd – maar uiteindelijk besloten om toch te gaan touren. Let wel: het is hiermee dus nog verre van duidelijk of hij ook echt terug is bij de band. Worsnop zelf laat dit in het midden, in ieder geval. Zijn bericht kun je hier lezen.

Sumerian Records en Denis Shaforostov

De CEO van Sumerian Records, Ash Avildsen, beloofde op Twitter om een video te maken waarin hij de achtergrondinformatie beter uit zou leggen. Hij claimt ook bewijs te hebben van alles wat er is gebeurd. Aangezien er nog niets is uitgebracht, is alles nog speculatie, al kunnen we wel met redelijke zekerheid zeggen dat Shaforostov in ieder geval geen contact op heeft genomen met de band. Shaforostov zelf heeft toen op deze Tweet gereageerd. Hij kan niet in een tourende band zitten op dit moment in zijn leven en claimt dat er geen drama is.

Make Me Famous

Als laatste hebben leden van Shaforostov’s oude band, Make Me Famous, ook gereageerd op de situatie. De grootste boodschap die uit het berichtje van Make Me Famous drummer Dusty Boles te halen valt is ‘ik zei het toch’. In een latere comment zegt Boles met Asking Alexandria te hebben gesproken over Shaforostov, maar dat de band het toch wilde proberen. De comments kun je hier vinden. Bij Make Me Famous was Shaforostov uit het niets gestopt, waarna de rest van de band een boekje open deed over hoe het was om met hem in een band te zitten. Volgens de band loog hij om meer geld te krijgen, eiste hij de credit op voor het werk van de band en was er nog veel meer aan de hand. Meer daarover kun je hier lezen.

Er missen natuurlijk nog steeds wat stukjes van de puzzel, maar hopelijk worden die snel ingevuld. Voor nu is dit een zo compleet mogelijk overzicht van de situatie rondom de frontman wissel van Asking Alexandria en uiteraard zal deze geüpdate worden als er meer bekend wordt.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten