Documentaire ‘A Fat Wreck’ van NOFX-lid in Sittard

NOFX 2 900x600Wie denkt dat de leden van NOFX alleen maar muziek maken, zit er flink naast. Fat Mike, basgitarist en zanger van de band, heeft zijn eigen platenlabel: Fat Wreck Chords. In de lijst van artiesten die bij het label zitten kom je onder andere NOFX (natuurlijk), Less Than Jake en Lagwagon tegen. Wat belangrijker is, is dat er ook een documentaire is gemaakt over het label.

Klinkt oninteressant? Ik kan het ook niet beter omschrijven dan de makers zelf. Laat hen het woord doen en het klinkt een stuk leuker: “A Fat Wreck vertelt het verhaal van oprichters Fat Mike […] en zijn ex-vrouw Erin Kelly-Burkett, over de geboorte, groei, worstelingen en het overleven van het Fat Wreck Chords label. Voor de helft inspirationeel verhaal van gekozen familie en groepering, voor de andere helft losbandigheid en soms onwillekeurig drugsgebruik.”  Kijk, dat klinkt een stuk vetter toch? De documentaire zal in Nederland draaien, namelijk in poppodium Volt te Sittard. Dit zal gebeuren op 25 november.

Niet alleen zal je de film zien, na afloop is er ook een optreden van een NØFX. Heeft die naam verder nog uitleg nodig? Ik dacht het niet. Een kaartje kost maar €11.-, dus bestel ze gauw! Dat kan hier.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten