Help, mijn concert loopt in de soep!

cancelled-900x600Concerten zijn één van de beste dingen in het leven. Toch gaat ook dit niet altijd goed, want shows kunnen afgezegd worden, er kan een lid zijn afgevallen, of er is een controversie rondom de band ontstaan. Hoe moet je hiermee omgaan? Iedereen doet dit natuurlijk op een andere manier, maar ik zet hieronder even wat opties op een rijtje.

Afgelast

Als een concert is afgelast, dan kun je niet eens meer gaan. Nou ja, als bedevaart, maar dan kun je beter thuis het album aanzetten en fantaseren dat je er bent, want dat scheelt heel veel reiskosten. Het is het belangrijkste dat je niet boos wordt op de band zelf – of in ieder geval geen gemene berichtjes achterlaat – want vaak kan de band er niks aan doen. Er kunnen allemaal verschillende redenen zijn waarom het niet gaat lukken om een goede show neer te zetten en of er nu iemand in het ziekenhuis ligt of de kwaliteit van de show is gewoon niet te garanderen, als de band besluit dat dit het beste is, dan kun je er weinig aan veranderen. De meesten zullen vanzelf terugkomen en zo niet, dan mag je een paar vage Tweets de wereld insturen, zolang je de band zelf er niet in mentioned.

Bandlid eruit

Het gebeurt ook weleens dat een lid van de band toch niet mee zal komen. De show kan nog wel doorgaan, maar er zal toch iets missen en soms kan dat de sfeer verpesten. Het is ook goed mogelijk dat het jouw favoriete lid was en dan is het extra zuur. Mocht je alleen voor een show willen gaan waarvan je weet dat hij een goede kwaliteit is, dan… nou ja, dan snap ik niet helemaal waarom je naar concerten gaat en geen live DVD’s kijkt, maar goed. Dan mag je gewoon thuisblijven. Zo niet, dan spoor ik je bij deze aan om een dergelijke band een hart onder de riem te steken en toch gewoon te komen – jij kan zomaar de reden zijn dat een slechte show toch een stuk beter wordt omdat de sfeer vanuit het publiek fantastisch is.

Controversie

Als laatste gebeurt het ook nog eens dat er plots controversie rondom de band is. Dit gebeurt het vaakst als er de verdenking is dat een bandlid iets heeft gedaan met minderjarige meiden of op een andere manier de wet heeft overtreden. Hierbij moet je zelf de afweging gaan maken over de controversie: is het voor mij een belangrijk genoeg onderwerp om niet te gaan? Je geeft duidelijk een teken dat het niet okay is als je niet gaat en als je wel gaat kun je vragen en beschuldigingen van mensen gaan krijgen. Heeft de band zelf al stappen ondernomen om het te onderzoeken? Bij Set It Off in mei 2015, bijvoorbeeld, was ex-bassist Austin Kerr de band uitgegaan, net voor de Nederlandse show. Hij werd ervan beschuldig minderjarige meiden te hebben betast. Wat er nu gebeurd is weten we nog steeds niet, maar omdat de band meteen actie heeft ondernomen en gezamelijk een beslissing had gemaakt, ben ik toch naar de show gegaan.

Wat er ook gebeurt, laat het vooral niet je dag verpesten. Het is nooit leuk als een concert iets minder perfect is, of zelfs helemaal wordt afgelast, maar er komt altijd een volgende. Denk maar zo: nu heb je meer tijd om de nummers te leren of om voor merch te sparen!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten