LIVE REVIEW: Hypno5e, Pelgrim en No Loose Ends in Groene Engel

hypno5e-900x600Wie houdt er nou niet van een lokale concertzaal, die lekker dicht in de buurt zit? Zo eentje waarvan je nog bijna naar huis kan rollen, na een show. Die heb ik ook lange tijd in de buurt gehad, maar er stond nooit iets goeds om er echt voor heen te gaan. 7 oktober wel, want toen stond er een avond vol metal op de planning! No Loose EndsPelgrim en Hypno5e zouden alle drie het podium betreden op deze frisse avond.

Als eerste was het de beurt aan No Loose Ends, die meteen zijn nieuwe drummer introduceerde. Al snel was duidelijk dat de band lekker energiek was, al duurde het iets langer voordat bleek dat de band de energiekste van de avond was. Buiten de drummer heeft niemand stilgestaan en dit zorgde op het kleine podium af en toe voor wat grappige momenten waarbij bandleden bijna tegen elkaar aan kwamen. Qua muziek klonk het goed, waren er net genoeg cleans om de grunts er wat uit te laten knallen en tegen het einde kwam er zelfs een kleine moshpit op gang.

De volgende act was niet te missen: voor Pelgrim was de volumeknop flink opengedraaid. Niet alleen zorgde dit voor een letterlijke muur aan geluid, figuurlijk bliezen de mannen ons ook flink weg. De band was iets minder beweeglijk dan No Loose Ends, maar was alsnog vrolijk aan het headbangen. Het is ook wel begrijpelijk dat niemand het risico wilde nemen van het podium af te vallen. Ook hier wordt vrolijk gemosht en geheadbangt door het publiek. Een oerdegelijke metalshow en hierna zijn op alle mogelijke manieren de trommelvliezen eruit gescheurd.

Als laatste was het tijd voor een band uit een iets exotischere plek: Frankrijk! Hypno5e deed weinig aan de show, het opvallendste element was de grote hoeveelheid rook. Hierdoor waren alleen maar de silhouetten van de leden te zien op het podium, wat natuurlijk al flink wat sfeer maakt. De muziek zelf was iets uitbundiger: het ging van sferisch naar snoeihard en alles ertussenin. Het zou niet moeten werken, maar dat deed het wel en het geheel leek op een hardere Coheed & Cambria. Tel hier de korte videostukjes bij op, die weleens op het scherm achter de band te zien waren, en je hebt een hele aparte show die compleet anders is dan de voorgaande twee, maar toch een perfecte afsluiter van de dag was. Ik ben voor meer lokale metal shows!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten