LIVE REVIEW: Call It Off en The Press and the President in Willemeen

Call It Off 900x600Wat doe je als je de kans hebt om last minute naar een show te gaan in een zaal 15 minuten bij je vandaan? Juist, je grijpt die kans en dat is precies wat ik vandaag heb gedaan. Het is 5 november en ik heb de lange, lange trek naar Arnhem gemaakt om Call It Off en The Press and the President te zien.

Het is aan de heren van The Press and the President om de show te openen en het publiek op te warmen voor Call It Off. De band doet dit zonder enige moeite. De heren zijn van begin tot eind energiek. Ik heb in geen tijden zo’n strakke set gezien. Het is zacht uitgedrukt als ik zeg dat de band mij heeft weten te verrassen. In de video van King Prick III lijkt het net alsof een feestje met The Press and the President niet automatisch een goed feestje wordt. Deze set bewijst dat dat totaal niet klopt: integendeel, de heren maken een feestje gewoon zelf helemaal tof!Heeft de band het publiek op kunnen warmen voor Call It Off? Ja, dat is de heren gelukt.

Na een korte break is het tijd voor Call It Off. Voor ik verder ga wil ik toch even melden dat ik de zaal opvallend leeg vind. Waar de zaal normaal gesproken goed gevuld is, valt dat vanavond mee. Daarentegen maakt het alles wel een stuk intiemer. Voor de mensen die Call It Off niet kennen,je zou de poppunk van de heren kunnen vergelijken met het eerdere werk van Green Day. Dan is het moment daar: de band komt het podium op en het ietwat kleine publiek gaat alsnog los. De band opent met Abandoned, de meest recente track van de band. Het is al meteen duidelijk dat het een heerlijke avond wordt. Met tracks als Forward or Crazy en Better Off Dead vermaakt de band het publiek. De band betrekt het publiek bij vrijwel iedere track die hij speelt. De heren zijn net zo energiek als de muziek die ze maken.Het is mooi om te zien hoe goed de band op elkaar is ingespeeld en hoe goed het geluid in de zaal is. Er is zelfs een moment dat de gitarist al crowdsurfend zijn ding doet. Aan alle shows komt een einde en zo ook aan deze. De band geeft echter na afloop nog een toegift en het publiek gaat nog een laatste keer helemaal los.

Ik kende beide bands tot op vanavond alleen maar van naam en ik ben blij dat ik de kans heb gehad om deze bands live te zien. Wat een sterke eerste indruk hebben Call It Off en The Press and the President achter gelaten, het is lang geleden dat een band mij zo heeft kunnen verrassen. Mocht je ooit de kans hebben om één van de bands live te zien, dan moet je dat vooral doen. Een feestje is gegarandeerd met deze bands.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten