ALBUM REVIEW: wars – We Are Islands, After All

De kans bestaat dat je nog nooit van wars hebt gehoord. Niet gek, want het is een opkomende band uit het Britse Rugby. De band bestaat uit vijf heren en samen maken zij Post-Hardcore. Het debuutalbum van wars zal op 27 januari uitkomen en draagt de naam We Are Islands, After All. Ik heb hoge verwachtingen voor dit album, het kan best nog wel eens één van de beste albums van het jaar worden. Nu maar hopen dat de band deze verwachtingen kan waarmaken.

Een lang nummer

Het album wordt geopend door The Art of Knowing en afgesloten door Charcoal Days. Tot aan de laatste track klinkt het als een lang nummer. Je kan dit als een minpunt zien, maar dat is het echter niet. Iedere track loopt heerlijk in op de ander en voor je het weet is het album voorbij. De enige stijlbreker is Charcoal Days, waar de rest hard en snel is, is deze track rustiger. Dit geeft het album een lekker rustig einde.

Post-Hardcore zoals het hoort

De heren mogen trots zijn op dit album. Het heeft alles wat ik van een Post-Hardcore album verwacht. Het album heeft een heerlijke afwisseling tussen screams en cleans. Waar dit bij veel opkomende bands vaak geforceerd voelt, is dat niet het geval bij deze band. De heren weten duidelijk wat ze doen en dat is goed te merken. Vooral in de overloop tussen hard/snel en zacht/rustig is dit goed te merken. Dit geldt voor zowel het instrumentale als het vocale werk. De band heeft een Post-Hardcore album geproduceerd zoals Post-Hardcore moet zijn.

Vergelijking met andere bands

Om een voorbeeld te geven hoe de band klinkt. Denk dan aan een mix tussen The Brave en Architects, voeg daar clean vocals aan toe en je hebt wars. Vooral in tracks als That By Discords Things Increase en Still Waters Runs Deep is deze vergelijking het duidelijks te horen. Dit wil niet zeggen dat het in de rest van de tracks niet terug te vinden is. Nee, het is in vrijwel iedere track te horen.

Conclusie

Heeft de band mijn hoge verwachtingen waargemaakt? Ja, dat heeft hij zeker. De heren hebben een geweldig album gemaakt en ik twijfel er ook niet aan dat ze met dit album gaan doorbreken.

Eindbeoordeling: 8.5/10
Releasedatum: 27 januari 2017
Label: Spinefarm Records

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten