Crown the Empire neemt afscheid van David Escamilla

Slecht nieuws voor fans van Crown the Empire. Gisteravond kwam namelijk een statement van de band naar buiten dat hij en zanger David Escamilla hun wegen zullen scheiden.

Op Facebook bracht de band er het volgende over naar buiten: “Dave is niet langer onderdeel van Crown the Empire. Dat is hoe het muntje is gevallen nu we meer zicht op de situatie hebben. (…) We vonden met ons vieren troost, respect, vernieuwde vriendschap, ons doel binnen de band en zijn gestopt met ons egoïsme ons te laten verdelen. In plaats daarvan zijn we hechter met elkaar geworden dan ooit tevoren om onszelf op te bouwen. (…) Dave is een geweldig talent dat we qua sound nooit kunnen vervangen, maar we zijn verheugd om nogmaals een identiteit rond Andy op te bouwen als vocalist van de band en we kunnen niet wachten jullie onze nieuwe creaties te laten horen.

Kort erna verscheen er ook een statement van David zelf waarin hij zijn kant van het verhaal uitlegde. Hij vermeldde dat hij zich als mens en niet als commercieel product behandeld wilde laten worden en dat hij een vervelend mens werd door de leefstijl die je verwacht wordt te hebben als bandlid. Zowel David als Crown the Empire zelf spreken over het feit dat zij niet zelf de muziek schreven die zij speelden. Dit had als gevolg dat David er moeite mee had zich vol overtuiging in te leven in de muziek die de band speelde en geeft dit, naast de reden dat hij en de rest van de band niet goed meer met elkaar om konden gaan, als voornaamste reden om te stoppen.

David was betrokken bij alle drie de albums van de band. Hieronder kun je zowel het statement van de band zelf als die van David Escamilla lezen. Wij wensen David en de band veel succes met hun toekomst.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten