INTERVIEW: Raizer

ENGLISH VERSION HERE

Morgen, 20 januari, zal Raizer zijn debuutalbum We Are the Future uitbrengen. De Oost-Europese band heeft dit album geproduceerd in samenwerking met Sebastian Komor (Icon of Coil, Zombie Girl, Squarehead) en FiXT eigenaar Klayton (Celldweller, Scandroid, Circle of Dust). Ter voorbereiding op deze release hebben wij met Raizer gepraat over zijn muziek, inspiratie en de toenemende overeenkomsten tussen onze wereld en een dystopische wereld.

Als je nog niet van de band hebt gehoord, kun je hier onze Discover feature over de band lezen. Je kunt ook hun eigen introducties lezen via deze link. Onze review van We Are the Future kun je hier vinden.

Louder Than Words: Als eerste, bedankt dat jullie de tijd hebben genomen om onze vragen te beantwoorden. We zullen meteen van start gaan.

We kunnen Raizer wel breed omschrijven als een vorm van Electronic Rock, maar als je goed luistert, kun je invloeden van veel meer Electronic en Rock/Metal subgenres horen. Hoe zou je Raizer het beste kunnen omschrijven qua genre en welke twee subgenres zijn jullie favoriet om te combineren?

Raizer: Als we maar twee subgenres mogen kiezen, dan zouden ze Drumstep (Electronic) en Djent (rock/metal) zijn. Natuurlijk zijn er veel subtiele verschillen in alle verschillende subgenres, dus het is erg moeilijk om te kiezen!

Louder Than Words: Waarom denk je dat het mixen van Electronic en Alternative/Rock muziek zo groot is in Rusland/Oost-Europa, vergeleken met de rest van de wereld?

Raizer: We denken dat het te maken heeft met een bepaalde soort passie in de mensen die hier wonen. Er zijn zoveel problemen in de maatschappij die overeenkomen met de mood van deze muziek en zijn lyrics. De geest van rebelsheid en het verlangen naar het nieuwe. Electronic en Alternative/Rock heeft al deze criteria!

Louder Than Words: Jullie debuutalbum, We Are the Future, zal snel uitkomen. Wat is jullie favoriete nummer op het album en waarom?

Raizer: Zeker weten de track Dawn. In die track konden we de beste synergy tussen de bandleden creëren en alles op dezelfde manier uitvoeren als dat we het hadden bedacht.

Louder Than Words: Jullie album heeft het over gebeurtenissen van een dystopische toekomst/samenleving. Hoeveel kan hiervan al terug worden gezien in de huidige staat van de wereld?

Raizer: De huidige staat van de wereld zal een grote impact hebben op de toekomst. De toekomst komt sneller op ons af dan we dachten. We hopen dat onze boodschap zal helpen om een hoop fouten te vermijden en toekomstige gebeurtenissen met waardigheid te kunnen onthalen.

Louder Than Words: Waar krijgen jullie inspiratie van voor jullie muziek en de thema’s daarin? Wat zijn jullie favoriete boeken?

Raizer: Films, boeken, concerten, interessante mensen ontmoeten, gebeurtenissen in ons leven. Inspiratie is overal om ons heen. Het is ook heel inspirerend om met FiXT te mogen werken! Qua boeken halen we het vooral van auteurs als Ray Bradbury, Isaac Asimov, Philip K. Dick, Strugatsky en Kir Bulychev.

Louder Than Words: Aangezien jullie de toekomst zijn, zoals geclaimd wordt in jullie albumtitel, wat zijn jullie plannen voor de toekomst nu?

Raizer: Onze plannen zijn om voorwaarts te blijven gaan, onze muziek productie te verbeteren en voor perfectie in onze kunst te streven. We zijn ook aan het plannen om meer live shows te spelen in 2017.

Louder Than Words: Nogmaals bedankt voor jullie tijd en we hopen jullie later dit jaar (of volgend jaar) bij een Nederlandse show te kunnen zien!

We Are the Future van Raizer zal op 20 januari worden uitgebracht en kan worden gekocht bij de FiXT Store, Amazon, iTunes en Google Play.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten