Less Than Jake kondigt EP aan, streamt track

Less Than Jake stond in oktober nog in Nederland en is al aangekondigd voor de volgende editie van Slam Dunk, maar daar houdt het niet bij op voor de band. Er komt namelijk ook binnenkort een nieuwe EP aan.

Deze EP gaat onder de naam Sound the Alarm en zal op 3 februari uitkomen. De EP zal zeven tracks bevatten, waarvan de eerste track inmiddels al is uitgebracht. Things Change, zoals de track heet, is dus alvast een goed voorproefje van hoe dit materiaal gaat klinken. Over de track had drummer Vinnie Fiorello het volgende te vertellen: “The only thing constant is change” is een van de zinnen in het refrein van het nummer en zo’n harde waarheid voor mij. Hoe sneller je je dit realiseert, doorhebt en accepteert, hoe beter je toekomst zal zijn. Laat het allemaal op lichtsnelheid gewoon doorgaan. Alles en iedereen verandert, de wereld draait door, of je het nu leuk vindt of niet.

Sound the Alarm wordt uitgebracht om het 25-jarig bestaan van de band te vieren. “We begonnen met het het schrijven van deze nummers, op eenzelfde manier als bij ons vorige album See the Light, door in ons pakhuis met zijn allen rond een tafel te gaan zitten met wat akoestische gitaren, teksten geschreven op stukjes papier en een constante stroom van ideeën uit te proberen“, aldus Vinnie. Hoe dat precies geëindigd is, is hieronder te beluisteren in Things Change. Zoals gewoonlijk zijn hier ook de tracklist en album art terug te vinden. Wil je de EP met de release op 3 februari al in je bezit hebben, dan is deze hier alvast te bestellen.

Tracklist Sound the Alarm:

  1. Call to Arms
  2. Whatever the Weather
  3. Bomb Drop
  4. Welcome to My Life
  5. Good Sign
  6. Years of Living Dangerously
  7. Things Change  
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten