LIVE REVIEW: The Pretty Reckless in TivoliVredenburg

Na een ontzettende lange tijd wachten was het op 27 januari eindelijk zo ver! Eén van mijn favoriete bands, The Pretty Reckless, stond gisteren in het Utrechtse TivoliVredenburg. The Pretty Reckless is een Amerikaanse rockband met als frontwoman de 23-jarige Taylor Momsen.

De avond begon al lekker met de Britse band The Cruel Knives. De zanger van de band was vocaal erg sterk. Jammer genoeg hoorde je zodra de gitaar aanging geen enkele noot meer die hij zong, zijn microfoon stond een beetje zacht in tegenstelling tot de instrumenten. Ondanks dat was het optreden erg goed en de heren kregen de zaal erg goed mee; een goede opwarmer voor wat nog zou komen.

Om 20:35 gingen de lichten uit en begon de hoofdact. De intro van Follow Me Down klonk en de zaal gilde het uit. Taylor was vocaal erg sterk en er is duidelijk verbetering te zien in vergelijking met haar beginjaren. De set was een goede afwisseling van oude en nieuwe nummers en gelukkig vergat de band niet een paar ballads te spelen. Persoonlijk vond ik het erg jammer dat Light Me Up in de plaats van Just Tonight werd gespeeld, maar dit is persoonlijke smaak. Natuurlijk kwamen hits als Make Me Wanna Die, Going to Hell en Heaven Knows voorbij. Ook werden nieuwe nummers als Living in the Storm en Hangman niet overgeslagen.

Op het begin van de avond had ik soms wel een klein beetje het gevoel alsof het niet altijd 100% live was en dit werd wel een beetje bevestigd tijdens het nummer Sweet Things. Hier klonk een aantal keer Taylor’s stem door de speakers terwijl ze niet aan het zingen was. Ze heeft niet geplaybackt, maar helemaal live was het niet altijd.

Kortom, een geslaagde avond. Het was fantastisch om na zo’n lange tijd eindelijk deze band live te zien en ik zou zo weer willen gaan. Ik ben benieuwd naar wat de komende jaren gaan brengen en ik kan niet wachten tot het volgende album!

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten