Slaves brengt nummer met video uit

Het is al een tijdje geleden dat we iets van Slaves hebben gehoord. De band rondom Jonny Craig, die vorig eerst uit elkaar leek te gaan, maar dat later toch niet deed, heeft vandaag een einde gebracht aan de stilte.

De band heeft namelijk een gloednieuwe track uitgebracht genaamd I’d Rather See Your Stars Explode. Deze ging in première op AltPress, waar frontman Jonny Craig ook meteen was aangeschoven voor een interview. Het hele interview is hier terug te vinden, maar voor de luie lezers zullen we hier de hoogtepunten voor je bespreken.

Ten eerste zal I’d Rather See Your Stars Explode op het voorlopig nog naamloze derde album verschijnen. Daarbij is de band ook in de weer een Europese tour op te zetten voor dit jaar. In een reactie op de vraag of Jonny in de lyrics self aware bezig is en of hij lastig is om mee in een band te zitten, antwoordde hij het volgende: “Je weet zelf het antwoord daartoe al. Ik ben (moeilijk om mee in een band te zitten) en ik denk dat dit komt omdat ik gewoonweg een extreme persoonlijkheid heb. (…) Toen ik samen met (ex-gitarist) Alex Lyman de band oprichtte, ging alles zo goed. Onze persoonlijkheden waren zo hetzelfde dat ze vaak botsten. Hij nam (in de band) de rol over van de gehate persoon zijn en ik ging gewoon achterover zitten en dacht van, “Alright, cool, ik hoef niet veel meer te doen hier.

Op de vraag hoe het zit met de nieuwe band line-up antwoordde Craig dat er geen nieuwe vaste leden zijn. Voorlopig bestaat de band gewoon uit gitarist Weston Richmond, bassist Colin Vieira en hemzelf. Er zullen voorlopig geen audities zijn of nieuwe bandleden bij komen, beloofde hij. Heartist drummer Matt Marquez zal voor de tour en op het album het drumwerk op zich nemen.

Hoe dat album er precies uit gaat zien, zullen we nog even af moeten wachten. Het enige feit wat we hebben is I’d Rather See Your Stars Explode, welke je hieronder kunt beluisteren.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten