Discover: Amongst Thieves

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Amongst Thieves?

Amongst Thieves is een snel opkomende band uit het Britse York. De band bestaat uit vijf leden en heeft momenteel geen label. De band heeft inmiddels twee EPs uitgebracht en brengt 20 februari zijn debuutalbum uit. Na het luisteren van beide EPs heb ik er geen twijfel over dat de band ver gaat komen.

Hoe klinkt het?

De bandleden beschrijven de band als een mix tussen BlessthefallBeartoothMemphis May Fire en The Amity Affliction. Ik kan deze vergelijkingen niet terugvinden in de muziek die de heren maken. De band maakt Post-Hardcore en heeft naar mijn mening meer als een mix tussen The Word Alive en het oude Of Mice & Men. Waar het instrumentaal klinkt als je standaard Post-Hardcore band, is dat vocaal niet het geval. De zang heeft iets unieks, het is moeilijk te plaatsen. Dit is wat de band bijzonder maakt.

Wat kan ik verwachten?

Zoals ik al eerder vermeldde, brengt de band op 20 februari zijn debuutalbum, Amongst Thieves, uit. Met nieuw album, of in dit geval een debuutalbum, kun je natuurlijk een aantal muziekvideo’s verwachten. Daarnaast bestaat de kans dat de heren in de toekomst een Europese tour aankondigen. Dus wie weet staat de band binnen een jaar wel in ons land, al is het waarschijnlijk als support act.

Wat moet ik echt luisteren?

Ik heb twee nummers die ik aan kan raden. De eerste track is The Silence. Deze track zal te vinden zijn op het debuutalbum van de band. Naast deze track heb ik raad ik aan om naar Love Yourself te luisteren. Ja, dat hoor je goed. Het is een cover van Justin Bieber’s gelijkbamige trackHieronder vind je beide tracks.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten