Alle alternatieve Grammy-winnaars op een rij

Ik denk dat het een veilige aanname is om te beweren dat iedereen die zich een beetje in de muziekwereld begeeft wel weet wat de Grammy Awards zijn. Zo niet, is hier een korte uitleg: artiest + Grammy Award = supercool. Artiest – Grammy Award = iets minder cool.

Natuurlijk zijn er bij de Grammys veel winnaars op het gebied van genres als pop, hip hop en R&B. In deze categorieën zijn artiesten als AdeleBeyoncé en Drake. Gelukkig zijn er ook categorieën voor rock, metal en alternative, waar we de winnaars waar we het meest om geven kunnen vinden. Hieronder zijn de uitslagen te zien.

Beste metal performance: Megadeth – Dystopia
Beste rock nummer: David Bowie –  Blackstar
Beste rock album: Cage The ElephantTell Me I’m Pretty
Beste rock uitvoering: David Bowie – Blackstar
Beste alternative album: David Bowie – Blackstar
Beste pop duo/groep performance: twenty one pilots – Stressed Out
Best recording package: David Bowie – Blackstar

Dat David Bowie met zijn Blackstar-album in de prijzen zou vallen was een zekere zaak, maar  we mogen heel trots zijn op hem. Met vier prijzen is hij als deelnemer binnen de “alternatieve” categorieën de grootste winnaar. Daarom kun je Blackstar hieronder streamen via Spotify, ter ere van alle prijzen.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten