6 keer het einde is nabij

Je hebt het vast wel ergens gehoord, of het nou die malloot was die met zijn kartonnen bord in de stad rond liep te schreeuwen of een misschien toch niet zo gestoorde professor op Discovery Channel of National Geographic: de wereld waarin we leven nadert zijn einde. Hoewel we nog niet weten hoe dit zal gebeuren, maken we ons toch zeker druk hierover. Ook muzikanten doen hier aan mee, dus hier zijn zes mooie voorbeelden voor je:

Sonata ArcticaWe Are What We Are | lyrics

Sonata Arctica’s nieuwste album staat geheel in het teken van het uit de bijbel getilde negende uur dat ons einde zou moeten brengen. Hoewel titeltrack Closer to an Animal misschien net wat beter klinkt, somt We Are What We Are beter op waarom onze wereld precies zo dicht bij zijn einde staat. We kunnen hem nog redden, maar helaas, we zijn wat we zijn.

Luister Sonata Arctica - We Are What We Are

Enter Shikari Ghandi Mate, Ghandi | lyrics

We consumeren er lekker op los met zijn allen. Misschien nog wel erger is het volgens Enter Shikari verouderde systeem, dat aan de grond ligt van oorlogen, corruptie en armoede. Dit en meer zijn onderwerpen van de “rant” die we in Ghandi Mate, Ghandi horen.

Luister Enter Shikari - Ghandi Mate, Ghandi

NorthlaneRot | lyrics

Rot vinden we op Northlane’s nieuwste album. Hoewel Rot het einde van de wereld er minder duidelijk in heeft liggen als Sonata Arctica’s We Are What We Are, is met een beetje denkwerk hierachter toch wel een diepere betekenis te vinden, hoewel “Don’t let this world rot” toch wel een redelijke aanduiding is.

Luister Northlane - Rot

Muse The 2nd Law: Unsustainable | lyrics

Het Britse rocktrio Muse legt in dit nummer via een soort nieuwslezeres uit waarom onder andere een economie gebaseerd op oneindige groei Unsustainable zou zijn. Om het geen saaie speech te laten zijn, wikkelt de band het in een dubstep achtig jasje.

Luister Muse - The 2nd Law: Unsustainable

Anti-FlagFabled World | lyrics

Als we aan het klagen zijn over de wereld, is punk misschien wel één van de grootste genres, dus hoe konden we deze lijst zonder op zijn minst één punk nummer maken? Niet dus. Anti-Flag weet in Fabled World een goede opsomming te geven waarom onze wereld helemaal niet zo eerlijk en geweldig is, maar natuurlijk ook hoe we deze slopen.

Luister Anti-Flag - Fabled World

Aversions CrownOphiophagy | lyrics

Is het echt de mensheid die voor het einde verantwoordelijk moet zijn? Als het aan Australische deathcore groep Aversions Crown ligt, wordt onze wereld vernietigd of overgenomen door het buitenaardse.  Alle nummers van de band vallen binnen dit thema, maar Ophiophagy is een mooi voorbeeld. Hier hebben we dan gelukkig zelf geen invloed op, dus laten we vooral met zijn allen nog een regenwoud omver hakken!

Luister Aversions Crown - Ophiophagy
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten