DISCOVER: The One Hundred

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is The One Hundred?

The One Hundred is een opkomende Britse band bestaande uit een zanger, drummer, bassist en gitarist. De heren doen al een aantal jaar mee in de scene, maar komen nu pas met hun debuutalbum. Het is niet raar als je de band al kent, want de heren stonden afgelopen jaar nog in het voorprogramma van Crossfaith.

Hoe klinkt het?

De band heeft een heerlijke mix tussen rap, post-hardcore en drum&bass. Door de mix van de eerste twee stijlen valt de band ook wel onder het genre rapcore. Mocht je jezelf afvragen hoe de band klinkt, denk dan aan een veel hardere variant van Hollywood Undead en Falling in Reverse met een meer serieuze vibe. Daarmee wil ik zeggen dat de band meer serieuze teksten heeft in zijn materiaal. Daarnaast heeft de band ook iets weg van Crossfaith; dit voornamelijk omdat deze, net als The One Hundred, het elektronische element implementeert in zijn muziek.

Wat kan ik verwachten?

Op 2 juni brengt de band zijn langverwachte debuutalbum uit. Dit plaatje zal de naam Chaos + Bliss gaan dragen en is het eerste nieuwe materiaal sinds de release van Subculture, de debuut EP van de band. Bij een albumrelease hoort een tour en ik verwacht dat de band deze kort na de release van het album zal aankondigen.

Wat moet ik echt luisteren?

Ik raad je aan om naar de EP te luisteren. Dit puur omdat het een geweldigde plaat is en ik eerlijk gezegd niet kan kiezen welke track van deze plaat ik wil aanraden. Daarnaast moet je echt even op YouTube zoeken naar de cover van Black Widow van Iggy Azalea. De twee tracks die ik aanraad zullen beide te vinden zijn op Chaos + Bliss. De eerste track is Dark Matters. Dit was tevens de eerste single die de band uitbracht voor dit plaatje. De tweede track is Monster, dit is net als Dark Matters een geniale track. Je kunt beide tracks en de cover hieronder beluisteren.

 
 
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten