LIVE REVIEW: Beartooth, Sylar en Ocean Grove in Effenaar

Gisteren was het dinsdag 30 mei, een prima dag om in de avond naar Eindhoven af te reizen. Wat, vanwege het goede weer? Als dat zo was had ik je wel aangeraden naar het strand te gaan, maar ik heb iets beters voor je: Beartooth, Sylar en Ocean Grove waren in de Effenaar te vinden en dit alles was georganiseerd door Dynamo. Om een uurtje of 5 zaten al genoeg mensen te wachten en met het heerlijke weer was het geen probleem om op de stoep tegen je rugzak aan te gaan liggen.

Eenmaal binnen in de zaal was de sfeer nog voor Ocean Grove het podium zou betreden goed, het leek bijna alsof de DJ vandaag de taak had mensen op te warmen. Zo’n drie kwartier na het openen van de deuren betrad Ocean Grove het podium in kleding waardoor je eerder zou zeggen dat er een ska band op het podium stond. De band wist het publiek al goed mee te pakken, want de eerste crowdsurfers waren al te spotten en ook From Dalight werd meegezongen. De band wist het publiek goed te bespelen met zijn interessante en diverse set en legde de lat hoog.

Na zo’n 20 minuten wachten mocht Sylar een poging doen over deze lat heen te springen. De heren zagen er uit als echte metal gangsters en brachten muziek om dit te matchen. De show was snoeihard en meer commentaar dan het feit dat de microfoon van de gitarist iets te zacht stond kan ik gewoon niet leveren. Het publiek was de nekken en moshspieren al goed aan het opwarmen, zodat het deze bij Beartooth vrij kon gebruiken. De set viel zeker niet in de schaduw van die van Ocean Grove en heeft de lat nog hoger gelegd.

Helaas duurde het wachten op hoofdact Beartooth iets langer, maar dit bleek het uiteindelijk meer dan waard. Nog voor het eerste nummer ingezet werd gaf frontman Caleb Shomo aan wat er precies van de aanwezige fans verwacht werd: “During this set, you will jump. You will mosh. You will crowdsurf and you will sing and scream with me.” Of dit echt nodig was weet ik niet, maar het publiek gehoorzaamde zonder aarzeling. De pit was groot, de crowdsurfers gingen hard en de band ging nog harder. Als Caleb het publiek op droeg een paar woorden mee te zingen, zong het publiek alles (en als hij dit niet deed ook). Caleb’s vraag om een gigantische circle pit werd ook gehoorzaamd, want het duurde niet lang voor deze de halve zaal besloeg. Na een speeltijd van een uur met een toegift van twee nummertjes erachter was het dan helaas klaar voor vanavond.

Als ik zou zeggen dat het een leuke avond was, dan zou dat een understatement zijn, want Ocean Grove en Sylar hebben zich in het halfuurtje dat ze hadden zeker bewezen en Beartooth bevestigde dat rock ’n roll zeker nog lang niet dood is.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten