ALBUM REVIEW: Iced Earth – Incorruptible

Het schijfje Plagues of Babylon is ondertussen al bijna drie en een half jaar oud, dus het werd wel weer eens tijd voor nieuw Iced Earth materiaal. Op 16 juni bracht de band ons een nieuw album onder de naam Incorruptible. Uit de singles was al een aardig voorproefje te krijgen van het album en met dit voorproefje was weinig mis. Zeker bij een band van dit kaliber heb ik zo mijn verwachtingen, maar met de singles erbij verwacht ik bijna een perfect album (behalve dan dat Seven Headed Whore mij persoonlijk niet echt ligt).

Voldoende variatie

Op het gehele album zijn in totaal tien nummers te vinden. Een paar hiervan, zoals bijvoorbeeld Great Heathen Army en The Veil, zijn van het niveau dat we van Iced Earth verwachten. Zeker geen slechte nummers en dat zal je me ook niet horen beweren, ze vallen gewoon niet echt op binnen de catalogus van de band. Als we echter gaan kijken naar een nummer als Black Flag weet de band een perfecte balans te creƫren tussen hoe hard het nummer beukt, hoe snel het is en hoe de band het stuk ritmisch episch maakt. Nog een favoriet voor mij is Ghost Dance (Awaken the Ancestors), waarbij vooral de drums het nummer tot mijn grote liefde op dit album weten te tillen. Zoals ik eerder in de intro al vertelde, was ik niet echt dol op Seven Headed Whore. Het is niet echt een slecht nummer (sterker nog, het nummer is lekker hard), maar het vind bij mij zijn plaats niet echt bij Iced Earth.

Episch

Gelukkig is Ghost Dance (Awaken the Ancestors) niet het enige epische muziekstuk op het album. Zo eindigt het album met het bijna tien minuten durende Clear the Way (December 13th, 1862), een track die wat mij betreft de perfecte manier is om je album af te sluiten en je fans een voldaan gevoel geven na dit album. Het laatste nummer is tenslotte het nummer waarvan je echt wil dat het niet eindigt. Ook is The Relic (Part 1) op het album te vinden. De track zelf is heerlijk, maar vooral het (Part 1) gedeelte maakt het interessanter. Want een vervolg op een episch stuk muziek als dit kan het alleen maar nog epischer maken. Dat wordt dus hopen dat de volgende plaat niet zo lang op zich laat wachten!

Beoordeling

Iced Earth zet met Incorruptible een zeer sterk album neer met diverse nummers, zonder daarbij zijn eigen sound te verliezen. Met een goede 54 minuten aan materiaal is dit album zeker een aanrader als je een uurtje niks te luisteren hebt!

Score: 8,5/10
Datum: 16 juni 2017
Label: Century Media Records

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten