ALBUM REVIEW: Unleash the Archers – Apex

Na zo’n twee jaar te hebben gewacht kunnen Unleash the Archers fans zich weer helemaal in nieuwe muziek van de Canadese band storten. Vrijdag 2 juni kwam namelijk Apex uit, het vierde album van de band. De stem van frontwoman Brittney Slayes zal luisteraars door een verhaal heen dragen in een fusie tussen power metal en melodic death metal in dit conceptalbum, waarvan The Matriarch en Cleanse the Bloodlines al voor de release te horen waren.

Muzikaal sterk

Het album zit muzikaal sterk in elkaar en is een epische reis van de aangrijpende intro van Awakening tot aan de outro van The Apex. De tracks komen stuk voor stuk goed over, waarbij het instrumentale werk de stem van Brittney Slayes perfect gedragen wordt, of deze nou in een vertellende stem bezig is of een hoge uithaal doet, de rest van de band weet er perfecte muziek achter te zetten. Van lekker stevige nummers als The Matriarch tot de meer power metal achtige Shadow Guide. Hoewel het hele album een muzikale reis van een uur is, zijn de tracks los ook prima te luisteren, zeker aangezien ze allemaal over een intro beschikken die je meteen mee het nummer in trekt. Het enige waarvan je zou kunnen zeggen dat er een gemis is, is diversiteit. Alle tracks lijken redelijk op elkaar. Dit is natuurlijk fijn als je het album aan een stuk door luistert voor het episch avontuur, maar als je graag hier en daar een nummertje meepakt, is het wat minder chill.

Verhaaltjestijd

Het verhaal achter de muziek is bijna net zo episch. De protagonist wordt wakker uit een soort winterslaap om vervolgens door de matriarch op een quest te worden gestuurd. De opdracht is om de de matriach’s zoons levend terug te brengen voordat de planeten weer op een lijn liggen. Om spoilers te voorkomen ga ik niet meer zeggen dan dat een episch avontuur volgt, dat eindigt op de plek waar het verhaal begon.

Beoordeling

Unleash the Archers brengt met Apex een episch meesterwerk met als enige minpunt het feit dat de tracks wat diverser hadden gemogen. Een uur aan luisterplezier is gegarandeerd en als je een beetje op de tekst let kan je dubbel genieten.

Score: 8,5/10
Releasedatum: 2 juni 2017
Label: Napalm Records

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten