Discover: Ev0lution

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Ev0lution?

Ev0lution is een eenmansproject van de Amerikaanse Dallas Turner, waarin hij deathcore weet te mengen met trap alsof het rum en cola zijn. Het project bestaat al een paar jaar en begint nu echt zijn plaats in de scene te vinden.

Hoe klinkt het?

Dit is een vraag die zo goed als niet te beantwoorden is. De sound bestaat uit de electronische invloeden van trap, met daarover de razende gitaren en agressieve vocals zoals we die van deathcore wel kennen. Je zou een beetje in de richting van een artiest als The Algorithm kunnen kijken als je enigszins vergelijkingsmateriaal wil hebben, maar als je wil weten hoe het klinkt, zul je toch echt zelf moeten luisteren. Een genre is ook niet toe te kennen, maar het kan zo maar dat Ev0lution de fundering gaat leggen voor een hele nieuwe stroming aan muziek.

Wat kan ik verwachten?

Op het moment hoef je nog maar een maandje te wachten tot het nieuwe album Uprise op 28 juli uitkomt. Op dit schijfje werkt Ev0lution samen met leden van bands als, maar niet beperkt tot: Thy Art is Murder, Oceano, The Algorithm en Angelmaker. Van dit album zijn al een aantal tracks uit, dus het is niet al te lastig om je een goed beeld te vormen wat voor materiaal je ongeveer kan verwachten. Als we Dallas mogen geloven is ieder nummer anders, dus er zit altijd weer een nieuwe verrassing tussen.

Wat moet ik echt luisteren?

Naast de EP Life, die uit 2015 stamt, zijn er op het moment meerdere singles uit van het nieuwe album. Als eerste raad ik je opener Fallout uit, gemaakt in samenwerking met CJ McMahon, Dickie Allen en Jack Simmons (Vocals, Thy Art is Murder || Vocals, Infant Annihilator || Gitaar, Slaughter to Prevail). Daarnaast kan ik Unhallowed, gemaakt in samenwerking met Ben Duerr en Colton Bennett (Vocals, Shadow of Intent || Gitaar, Angelmaker), en Treego, gemaakt in samenwerking met Casey Tyson-Pearce (vocals, Angelmaker) aanraden. Het in samenwerking met labeltje ga je behouden, want op Uprise heeft iedere track wel minstens een andere artiest die te horen is.

Beluister Ev0lution - Fallout (met CJ McMahon, Dickie Allen en Jack Simmons)
Beluister Ev0lution - Unhallowed (met Ben Duerr & Colton Bennett)
Beluister Ev0lution - Treego (met Casey Tyson-Pearce
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten