LIVE REVIEW: Evanescence in 013

Ik had het al niet meer verwacht, maar tegen al mijn verwachtingen in stond Evanescence afgelopen zaterdag, 17 juni, in de Tilburgse 013. Of het een echte comeback wordt of dat dit echt de laatste keer is geweest weet ik nog niet zeker, maar frontvrouw Amy Lee was in ieder geval weer in topvorm.

Na een wat teleurstellend voorprogramma, verzorgd door Revolution Eve, stormde Evanescence het podium op met klassieker Everybody’s Fool. De setlist bevatte een goede afwisseling tussen alle drie de platen en er zat dus voor ieder wat wils bij. Nummers als My Heart Is Broken, Haunted en Disappear kregen de zaal ontzettend goed mee. Natuurlijk werden klassiekers als My Immortal, Bring Me to Life en Call Me When You’re Sober ook niet overgeslagen.

Een van de hoogtepunten van de avond was voor mij de geïmproviseerde piano versie van Even in Death die Lee, naar eigen zeggen, al een maand niet meer had geoefend. Ze zong het vervolgens natuurlijk gewoon even foutloos en bezorgde de hele zaal kippenvel. Reviews over Lee’s optredens zijn erg wisselend en ik was dan ook erg blij dat dit optreden heel erg sterk was. De zaal werd compleet meegenomen.

Met Amy Lee in zo’n goede vorm kan het haast niet anders dan dat er een comeback om de hoek wacht. De fans zien een comeback zeker wel zitten, aangezien het concert in slechts enkele uren uitverkocht was. Ik ben nog niet helemaal overtuigd, maar ik hoop het zeer. We zullen het zien. Deze show is in ieder geval al ontzettend goed geslaagd.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten