EP REVIEW: William Control – The Red EP

Het is zomer, dus dat betekent zwoele, zonnige zomernachten! Weet je wat daar perfect bij past? William Control’s derde Revelations EP, The Red EP!

Okay, okay, stiekem is William Control beter op zo’n drukkende avond, wanneer je weet dat er onweer aan zit te komen, maar het is er nog net niet. Genoeg kekke metaforen nu, want het is tijd voor serieuzer werk… wacht, hoor ik daar een 80s vibe zodra ik de EP aanzet? Laat maar dan. De synths hebben altijd al hevig in Control’s werk gezeten, maar ze zijn ditmaal nog iets heviger aanwezig, met een onmiskenbaar wavey sausje.

De bekende bastoon is ook in The Red EP hevig aanwezig, al is hij minder indringend dan we gewend zijn van het eerdere werk. De nadruk op synths blijft, dus als je daar geen fan van bent, kun je deze EP beter overslaan. De lyrics zijn, zoals gewoonlijk, kinky en seksueel getint – je kunt het bijna vijftig tinten rood noemen, maar dan daadwerkelijk lekker.

Control’s muziek is altijd sensueel en beweeglijk geweest, maar dit is toch net iets anders geworden op The Red EP. Waar ik normaal gesproken zin krijg om in een volgepakte club tegen mensen aan te gaan schuren, heb ik nu meer de neiging om vrolijk in mijn handen te klappen en met een zwierige jurk aan te dansen. Het is geen hele andere kant van William Control, maar tot nu toe is elke EP van de Revelations serie net anders genoeg geweest om zijn eigen vibe te hebben.

Revelations: The Red EP is het meest richting disco-muziek wat William Control waarschijnlijk ooit zou gaan. Het past perfect bij het huidige seizoen en biedt genoeg unieks om toch weer een toevoeging te zijn aan de Revelations serie. Nu is het wachten op het volgende en laatste deel in deze serie. Ik ben benieuwd, in ieder geval!

Cijfer: 7/10
Label: Control Records
Releasedatum: 14 juli 2017

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten