DISCOVER: Marmozets

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Marmozets?

Marmozets is een Engelse band uit Bingley, West Yorkshire. De leden zijn Rebecca ‘Becca’ Macintyre, Jack Bottomley, Sam Macintyre, Will Bottomley en Josh Macintyre. Ja, dat zijn inderdaad twee sets broers en zussen. Die familiedagen moeten wel een hele goede soundtrack hebben! Marmozets bestaat al sinds 2007 en heeft debuutalbum The Weird and Wonderful Marmozets in 2014 uitgebracht.

Hoe klinkt het?

Hardrock met een frontvrouw en coole instrumentale stukjes tussendoor. Ik heb me laten vertellen dat het eigenlijk mathrock heet, maar aangezien ik nog steeds een trauma aan wiskunde heb, kan ik dit niet bevestigen. Het klinkt lekker chaotisch over het algemeen en erg rauw. Becca is niet bang om haar stem erin te gooien en schreeuwt op alle mogelijk manieren je oren in.

Wat kan ik verwachten?

Marmozets heeft een tijdje stilgelegen, maar er komt langzaamaan meer nieuws. De eerste UK tour is alweer aangekondigd en de band zal ook op enkele festivals te zien zijn. Er wordt ook al een tijdje gepraat over een nieuw album en met de nieuwe tour is er goede hoop dat deze snel aangekondigd zal worden!

Wat moet ik echt luisteren?

Om een beetje een beeld van de veelzijdigheid van Marmozets te kunnen krijgen, heb ik hieronder drie nummers neergezet. Born Young and Free laat de chaotische, schreeuwerige kant goed zien. Captivate You is wat gevoeliger en doet denken aan Mallory Knox qua sound. Why Do You Hate Me is gewoon catchy as hell, daar is weinig anders over te zeggen. Hopelijk is het nieuwe album net zo veelzijdig!

Beluister Marmozets - Born Young and Free
Beluister Marmozets - Captivate You
Beluister Marmozets - Why Do You Hate Me
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten