DISCOVER: Ocean Grove

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Ocean Grove?

Ocean Grove is een vijfkoppige band afkomstig uit Australië, waar ze al een redelijk succes hebben bereikt. Afgelopen mei maakte de band zijn eerste stops door Europa en op het moment zijn de heren ook in Amerika met hun eerste tour bezig. De band heeft 2 EPs uit en zijn debuutalbum The Rhapsody Tapes is ook al sinds begin februari beschikbaar.

Hoe klinkt het?

De eerste 2 EPs hebben een geluid dat redelijk duidelijk richting de metalcore/post-hardcore leunt, maar met het debuutalbum heeft de band een geheel eigen stijl ontwikkeld die niet echt te beschrijven is door het gebruik van elementen uit een flinke handvol aan genres. Zelf noemt de band het op een site die de naam van het album deelt “odd world music”, maar dan wel met een vraagtekentje erachter. Een echt kenmerkend geluid is niet te noemen, maar de band lijkt inspiratie toch grotendeels uit de metalcore en nu metal te halen. Duidelijk is in ieder geval dat de band graag wat groove in zijn nummers houd.

Wat kan ik verwachten?

De band is 24 november weer in ons kleine kikkerlandje te vinden, ditmaal samen met onder andere Northlane in Dynamo (Eindhoven). Aangezien The Rhapsody Tapes dan alweer een tijdje in de schappen ligt, is de hoop natuurlijk dat de band na deze tour weer terugkeert in de studio. Of de slaapkamer van zijn drummer, want daar is het debuutalbum tenslotte opgenomen. Ook van ons mag je iets verwachten: we zullen binnenkort een interview met de band publiceren!

Wat moet ik luisteren?

Zoals ik al eerder vermelde, de nummers zijn stuk voor stuk heel anders. Mijn persoonlijke favorieten van het nieuwe album zijn Stratosphere Love, omdat alleen de riff al gewoon dagenlang in je hoofd blijft zitten en perfect is om op te headbangen, Thunderdome (feat. Running Touch), omdat het nummer een unieke sound heeft en gewoon lekker klinkt, en als laatste Slow Soap Soak, omdat het nummer een interessante sound heeft en flink anders is dan wat ik normaal luister.

Bekijk Ocean Grove - Stratosphere Love
Bekijk Ocean Grove - Thunderdome (feat. Running Touch)
Beluister Ocean Grove - Slow Soap Soak
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten