DISCOVER: Sylar

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Sylar?

Sylar is een vijfkoppige Amerikaanse band die na zijn eerste EU tour met Beartooth en Ocean Grove steeds meer tractie krijgt binnen de scene. De band heeft drie albums, waarvan de laatste, genaamd Help!,  recent nog zijn eerste verjaardag mocht vieren.

Hoe klinkt het?

Sylar maakt tweestemmige metalcore, zoals we deze kennen van bijvoorbeeld The Amity Affliction of nog wel een beter voorbeeld, Of Mice & Men (voor het ongelukkige vertrek van vocalist Austin Carlile dan wel). De band weet dit te combineren met rap alsof de bandleden nooit iets anders hebben gedaan. Een opvallend feitje is dat de albums van de band naarmate hij ouder wordt steeds meer de vocale stijl van frontman Jayden Panesso lijkt te omarmen door het instrumentele werk er omheen te laten draaien. Voeg de zang van gitarist Miguel Cardona toe in je refreinen en je krijgt een muziekcocktail die niet te weerstaan is.

Wat kan  ik verwachten?

Op het moment is de band heel even aan t uitrusten van zijn tour (of stiekem nieuwe muziek aan het schrijven) en in de planning staan tot nu toe alleen een Amerikaanse tour en een Australische tour, jammer genoeg. Aangezien Help! ondertussen dus al een jaartje oud is, kunnen we natuurlijk heel hard gaan hopen dat een nieuw album niet lang meer kan duren!

Wat moet ik luisteren?

Aangezien de band drie albums heeft en we meestal drie tracks per band aanraden, leek het mij wel leuk er eentje per album te doen. Van Deadbeat is mijn favoriet The Ballad of Heisenberg, het hele album beukt wel lekker door maar deze track is naar mijn mening net iets beter uitgevoerd dan de rest van het album. Op To Whom it May Concern ga ik dan voor Mirrors, omdat hierin het elektronische werk van de band beter te horen is. Van Help! ga ik dan voor Soul Addiction, omdat deze track best wel iconisch is voor het album.

Beluister Sylar - The Ballad of Heisenberg
Bekijk Sylar - Mirrors
Bekijk Sylar - Soul Addiction
Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten