LIVE REVIEW: Seether in 013

De treinen naar Tilburg liggen bijna allemaal plat op 24 september, maar men vindt massaal toch een manier om bij de 013 te komen. Seether staat vandaag, na eerst Amsterdam en Groningen te hebben platgespeeld, in het zuiden van het land. Ooh, zouden daarom alle treinen plat liggen?

Precies om deze reden komen we jammer genoeg te laat om Sons of Texas te zien, maar ik hoor goede dingen over de mannen in de zaal. Op naar voorprogramma twee dan maar, welke bestaat uit LTNT. Er valt niet bijzonder veel over te zeggen als ik eerlijk ben: als je van een stevig potje muziek zonder veel poespas houdt, zit je hier goed. Als je iets meer uit een show wilt, dan zul je waarschijnlijk geen grote fan zijn. De heren houden een kwartier voor tijd op met spelen, waardoor je wel genoeg tijd hebt om even een rondje tussen bar, merchtafel, toilet en rookruimte te maken, maar jammer is het wel.

Na drie kwartier wachten merk je dat de zaal toe is aan de hoofdact, die op dat moment ook het podium betreedt. Seether knalt er meteen in en houdt ook niet op met knallen, buiten enkele adempauzes. Er is meer dan genoeg tijd om te moshen en te springen, maar ook een onvermijdelijk rustpuntje als de hit Broken wordt gespeeld.

Ook hier valt het een beetje op hoe weinig publieksinteractie er is – de nummers worden lekker gespeeld en er zit altijd een leuke muzikale overgang tussen, dat wel, maar erg veel gepraat is er niet. Helaas ben ik zo iemand die dat eigenlijk het beste deel van een show vindt, al klinkt de muziek goed genoeg om de show alsnog te redden voor me. Wat alleen niet meehielp was de lichtshow: deze bestond uit bijna alleen maar strobes, leek het wel, wat de zichtbaarheid, foto’s en epileptische aanvallen geen goed doet.

Al in al was het een meer dan degelijke show – het is goed te zien dat Seether al een flink aantal jaar meedraait en weet hoe hij het beste uit zichzelf kan halen op het podium. Voor de fans van een beetje extra tijdens de show was er weinig, maar als je gewoon een lekkere show wilt zien, is dit een goede aanrader!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten