DISCOVER: Inferum

Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie  is Inferum?

Inferum is een jonge, Nederlandse modern-deathmetalband. De band bestaat uit vocalist Morrison de Boer, gitaristen Lars Deelman en Ozzy Voskuilen, bassist Stan Albers en drummer Wouter Macare. Alle vijf de heren studeren aan de Metal Factory in Eindhoven. De band bracht in augustus zijn debuut EP Modern Massacre uit en heeft dit jaar al meerdere shows op indrukwekkende podia mogen spelen; zo heeft de band op Baroeg Open Air’s Talent Stage gestaan en ook op Wacken Open Air was hij aanwezig, ook heeft hij Suicide Silence en Cryptopsy al mogen supporten. De band heeft deze podiumplekken verdiend met prijzen van The Dutch Metal Battle (inclusief de publieksprijs) en The Dutch Wacken Metal Battle (naast een 3e prijs in de internationale strijd).

Hoe klinkt het?

Het geluid van de band klinkt extreem strak. Van snelle, progressieve riffs tot heerlijk ritmische chugs. Dit hele sausje wordt over de strakke drumlijnen heen gelegd en afgetopt met bruut diepe of heerlijke schelle vocalen. Het geheel lijkt een beetje een cross-over te maken tussen technical deathmetal, progressive metal en deathcore.

Wat kan ik verwachten?

De band speelt aankomende zaterdag als support voor The Charm the Fury en Sisters of Suffocation en zijn nog wel vaker te vinden als support: zo speelde de band afgelopen weken al een paar keer met onder andere Magnacult. De hoop is natuurlijk dat een opvolger voor Modern Massacre niet al te lang uit blijft, maar voordat vernieuwing verwacht kan worden moeten we waarschijnlijk geduld hebben; het debuut is pas net een paar maandjes oud.

Wat moet ik luisteren?

Meestal raden we hier drie nummertjes aan, maar aangezien Inferum nog maar 4 nummertjes uit heeft hoef ik weinig moeite te doen: ik raad je gewoon aan de hele EP te luisteren, dan zijn je nekspieren in ieder geval de komende 16 minuten lekker bezig.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie