Top 5 muziekvideo’s week 44

Het is de week na Halloween, dus zijn de bands… Oh ja, er is niks speciaals verder, deze week. Oeps. Ach, gelukkig zijn er alsnog leuke video’s om naar te kijken. We gaan van hersenkrakers naar kappers en van vuur naar de middelbare school. Ben je al benieuwd welke video’s hier allemaal bij passen? Je vindt ze hieronder.

5. Converge – A Single Tear

We beginnen met het hersenkrakertje, want dat is deze nieuwe video van Converge zeker. A Single Tear begint met een waarschuwing voor epilepsie en dat is ook meteen het meest duidelijke qua boodschap wat er uit de video komt. Toch is er een reden dat deze video in onze top 5 staat: de beelden zijn uitermate geschikt om je improviseer-skills te trainen voor alle culturele gelegenheden. Wat zou deze video toch kunnen betekenen? Ikzelf denk dat het een Kubistische kritiek is op hoe we te veel aandacht schenken aan de mensen om ons heen, terwijl we eigenlijk gewoon de mensen waar we aandacht aan moeten geven dicht bij onszelf moeten houden. Zie je hoe makkelijk het is? Nu mag jij het proberen!

4. Waterparks – Blonde

Misschien is het tijd dat je je haar verandert. Hmm… Misschien zou blond je goed staan. Je kunt het altijd proberen, zoals je kunt zien in de nieuwe video van Waterparks. De mooiste blonde pruiken komen hier langs en worden lekker agressief geknipt, zodat je nooit meer bang hoeft te zijn voor de kapper. Of misschien juist wel. In ieder geval, zet eens een blonde pruik op naar je volgende concert, je kunt vast deze clip zelf wel na gaan doen in de wachtrij om de tijd te doden!

3. LEAV/E/EARTH – Wildfire

Hou je van een vuurtje, maar mag je geen aanstekers hebben van je omgeving? Misschien is het voor je eigen bestwil, misschien zijn ze gewoon gemeen, ik weet het niet. Je honger naar vuur kun je daarentegen wel stillen met de nummer 3 op onze lijst, LEAV/E/EARTH‘s Wildfire. Buiten een paar fikkies zie je ook de frontvrouw in een stralend witte jurk door een bos lopen zonder vies te worden, wat nog meer duidt op magie dan alle andere happenings in de clip. Weet jij welk wasmiddel ze gebruikt? Laat het me alsjeblieft weten, want ik heb het hard nodig.

2. The Used – Rise Up Lights

Voordat je op de video klikt, wees gewaarschuwd: er zit zelfverwonding en bloed in. Als je hier niet tegen kan, sla deze dan vooral over. In de clip zie je een persoon die langzaam gek lijkt te worden, of het misschien al is. Het is best interessant om te zien hoe de dag van de hoofdpersoon eruit ziet en wekt ook nog de vraag op hoeveel ervan echt is, want het lijkt erg surrealistisch. Het nummer vult de sfeer goed aan en zorgt ervoor dat het een geheel wordt.

1. All Time Low – Good Times

Na de vorige video is het tijd voor wat goede vibes en daar zorgt All Time Low voor deze week. De video laat situaties zien waar tieners in het dagelijks leven mee te maken kunnen hebben (ook oudere mensen, daar niet van), maar dit komt allemaal goed als de hele vriendengroep bij elkaar is. Veel mensen hebben het al een feel-good video genoemd, maar dat moet je toch echt zelf zien om te geloven. Zonder veel meer gedoe: hieronder is onze nummer 1 video van de week!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie