ALBUM REVIEW: Story Untold – Waves

Je hebt het vast wel een keer meegemaakt, je hoort een nummer van een band en komt er achter dat hij niet veel later een album uitbrengt. Dit is mij dus overkomen met Story Untold. Een paar weken geleden ontdekte ik deze band en toen bleek dat hij op 2 februari zijn debuutalbum, Waves, uit zou brengen. Om de band even voor te stellen: het band afkomstig uit het Canadese Montreal. Hij bestaat uit vijf heren en valt onder het pop punk genre.

Energiek

Het is een gevoelig album dat, ondanks dat het een deprimerend thema heeft, toch heel energiek is. Dit zorgt er voor dat het je niet je typische album met ‘sad songs’ is. Nee, het energieke zorgt er voor dat het juist stukken vrolijker klinkt. Dit is goed terug te horen in The 3nd en Delete. Nou ja, het is een iedere track wel terug te horen, maar die twee tracks blijven hangen.

Lang geleden

Het is lang geleden sinds ik zo heb genoten van een pop punk band. De laatste pop punk band waar ik echt van heb genoten was Rarity. Het nummer dat mij voor Story Untold heeft laten vallen was All the Same (Once a Liar, Always a Liar). Deze track is super catchy en de reden dat ik dit album ben gaan luisteren.

Verdict

Om het even kort samen te vatten: Het is een retegoed album, die je zeker moet gaan luisteren. De band gooit er al zijn gevoel en emoties in, zorgt ervoor dat het super catchy is en zo nu en dan heb je een nummer er tussen dat je de feels geeft.

Eindbeoordeling: 7.5/10
Releasedatum: 2 februari 2018
Label: Hopeless Records

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie