Nieuw materiaal van onder andere Muse, Three Days Grace, The Ready Set en meer

De afgelopen week is er zoveel nieuw materiaal uitgebracht, in zoveel verschillende genres, dat je misschien door de bomen het bos niet mee ziet. Of misschien hoor je de gitaren de nummers niet meer? Ik weet het niet. Je kunt hieronder altijd wel wat leuks vinden en, als je je vandaag avontuurlijk genoeg voelt, kun je natuurlijk ook allemaal nieuwe dingen uitproberen. Wie weet vind je wel je nieuwe favoriete band!

Three Days Grace maakt albumdetails bekend, streamt single

Het nieuws was laatst al naar buiten gekomen dat we een nieuw schijfje van Three Days Grace kunnen verwachten. De eerste single (Mountain) en de titel van het album (Outsider) waren toen meteen uitgebracht. Inmiddels is er een stuk meer bekend geworden: de tracklist, albumart en ach, ook maar meteen een nieuwe single. Gelukkig is het niet lang meer wachten tot Outsider uitkomt, want zo gaat de band wel heel snel door alle teasers heen! Je moet nog tot 9 maart wachten voor het volledige schijfje, maar de beloofde details en single kun je hieronder al vinden.

Albumdetails Three Days Grace en nieuwe single

Skindred brengt Machine uit

Weet je nog dat Skindred had belooft dat er voor de UK tour een nieuwe single zou komen? Het is even wachten geweest, maar Machine is er dan eindelijk! Het nummer is samen met Gary Stringer (frontman Reef) opgenomen en zal op het nieuwe schijfje van Skindred te vinden zijn. Deze heet Big Tings en komt op 27 april uit. Je kunt Machine via deze link beluisteren.

Muse releaset nummer

Het is al een tijdje stil rondom Muse. Buiten de gebruikelijke twintig nummers in de top2000, dan, maar dat is alleen iets Nederlands. Gelukkig is er nu weer een nieuw nummer uitgebracht waar je in december op zal kunnen stemmen: Thought Contagion. Er is meteen een video bij uitgebracht die enorm cyberpunk is, dus als je van dat soort futuristisch-achtige dingen houdt, is dit zeker een aanrader! Het is nog onbekend of er ook een nieuw album van Muse aan zal komen, maar we kunnen altijd hopen.

Luister: Muse - Thought Contagion

Escape the Fate releaset track

Het nieuwe album van Escape the Fate is er al bijna: op 30 maart komt I Am Human uit. Ja, okay, het is anderhalve maand langer wachten dan dat het eerst was, maar daar is helaas niets meer aan te doen. Er was al een nummer uit van dit schijfje en nu kan hier nog een tweede aan worden toegevoegd. De track Digging My Own Grave is online geplaatst en zorgt er hopelijk voor dat je nog meer hyped bent voor het nieuwe album. Je vindt de nieuwe single hieronder!

Luister: Escape the Fate - Digging My Own Grave

ONE OK ROCK brengt nummer uit en belooft nieuw album

Vorig jaar heeft ONE OK ROCK nog het schijfje Ambitions uitgebracht. Je zou denken dat de band zijn welverdiende rust even neemt, helemaal omdat er vorig jaar ook flink getourd is. Niets blijkt minder waar: er is inmiddels al een nieuwe single uitgebracht, Change geheten. De band heeft bevestigd dat er aan een nieuw album wordt gewerkt, dus hopelijk komt daar binnenkort meer nieuws over. In de tussentijd kun je hieronder Change beluisteren.

Attila releaset nummer

Hoe maak je zoveel mogelijk mensen boos? Nou, om te beginnen kun je een nummer uitbrengen met zoveel ‘fuck’s erin dat ze niet eens meer te tellen zijn. Ook als je zelf het woord fuck al zo vaak gebruikt dat het een leesteken in je spraak is geworden, dan nog is er in het nieuwe Attila nummer, Callout 2, vast genoeg te vinden om boos over te worden. Gelukkig doet de band het erom, anders zou ik me nog zorgen maken.

Luister: Attila - Callout 2

Moose Blood brengt track uit

Moose Blood lijkt een druk 2018 te gaan hebben: over een paar weken komt het nieuwe schijfje uit, I Don’t Think I Can Do This Anymore. Hierna zal er natuurlijk flink getourd worden, want dat hoort nu eenmaal bij een nieuw album. Als je alvast wat teksten uit je hoofd wilt leren, zodat je op 9 juni volop mee kan zingen bij de Nederlandse show, dan kun je nu alvast beginnen met het nieuwe nummer Have I Told You Enough. Je kunt deze hieronder vinden!

Luister: Moose Blood - Have I Told You Enough

Blessthefall releaset nummer

Je raadt het nooit, maar ook blessthefall zal binnenkort een album uitbrengen. De band heeft nog even een nieuw nummer uitgebracht onder de naam Wishful Sinking. Als je dit nou leuk vindt, dan komt op 23 maart de rest van het nieuwe materiaal mee, onder de verzamelnaam Hard Feelings. Mocht je dat nou ook helemaal tof vinden en de band graag langer live wil zien dan de sporadische beelden in de video, dan zul je toch echt naar Jera On Air moeten komen. Gelukkig is dat geen straf.

Luister: blessthefall - Wishful Sinking

Brojob releaset Temper Tantrum

Ben jij de mannelijkste man die er is? Of de mannelijkste vrouw, aangezien gender toch alleen maar een construct is en je zelf kunt beslissen wat je bent. Wat je ook doet, ik durf te wedden dat je niet mannelijker bent dan de mannen van Brojob. In het nummer Temper Tantrum laten zij precies zien hoe stoer ze zijn op typische Brojob wijze. Je ziet het allemaal hieronder.

Luister: Brojob - Temper Tantrum

SECRETS brengt twee nummers uit

Volgende week, op 23 februari, zal SECRETS met zijn self-titled album komen. In de tussentijd is het natuurlijk tijd voor voorproefjes en de afgelopen week hebben we er maar liefst twee gekregen. Als eerste kwam het nummer 3.17.16, wat een intens persoonlijk nummer is voor vocalist Richard Rogers. Het nummer Strangers volgde daarna. Je kunt beide nummers hieronder beluisteren. Het zal nog even duren voor ze live te horen zijn, aangezien de aangekondigde wereldtour nog geen data voor Europa heeft, maar dat zal waarschijnlijk vanzelf veranderen.

Luister: Twee nieuwe nummers van SECRETS

Within Destruction releaset nummer met Dickie Allen

Het nieuwe album van Within Destruction zal er snel aankomen. Hoe snel? Je raadt het nooit. Ja, inderdaad, ook al in maart, net zoals de meeste albums in dit lijstje! De precieze releasedatum van D E A T H W I S H is op 30 maart gezet, dus je hebt nog even om al het breekbare in je huis vast te lijmen. Om precies te weten wat er nou allemaal aan gort kan gaan met dit nieuwe album, kun je het beste even het nieuwe nummer Human Defect opzetten. Door de samenwerking met Dickie Allen moet je wel gaan pitten. Als je het risico wilt nemen, kun je het hieronder vinden.

Luister: Within Destruction - Human Defect

Rotting Christ releaset The Call

We blijven even in de zware hoek voor het volgende nieuwtje, al heeft dit een donkerder kleurtje. Rotting Christ heeft een nieuw nummer uitgebracht, genaamd The Call. Compleet met lyric video, zodat je meteen mee kunt zingen! Je buren zullen je dankbaar zijn, geloof me maar. Deze track zal niet op een album te vinden zijn, dus je hoeft niet per se ruimte te maken in je CD-rekje. Wacht, heeft iemand anders die eigenlijk nog?

Luister: Rotting Christ - The Call

The Ready Set kondigt EP aan, releaset track

Het is een tijdje stil geweest rondom The Ready Set – ja, er waren vorig jaar een aantal singles, maar daar bleef het wel bij. Nu lijkt het weer in een stroomversnelling te komen. Op 16 maart zal er een EP uitkomen, V1, die zes nummers zal bevatten. Een van die nummers, Life in Pink, is nu al te beluisteren. Zoals je waarschijnlijk al verwacht, kun je hem hieronder vinden.

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie