ALBUM REVIEW: Secrets – Secrets

Het moment is eindelijk hier. Het nieuwe album van Secrets is uit. Dit is een album waar ik al maanden naar uit aan het kijken ben. Het album heet Secrets en zal in de voetsporen treden van Everything That Got Us Here. Ik heb er echter mijn twijfels of de band het voorgaande album kan overtreffen, want Everything That Got Us Here was geweldig.

Hoogtepunten

Het album bestaat voornamelijk uit hoogtepunten die vooral op de eerste helft van het album te horen zijn. Een uitzondering is 3.17.16. Dit is zonder twijfel het meest emotionele nummer dat de band tot nu toe uit heeft gebracht. Het is om die reden ook meteen het een van de beste nummers op het album. Het verhaal achter dit nummer is gebaseerd op de dood van de zanger’s zus op zijn verjaardag. Het beste nummer op het album is Strangers. Ik heb deze track, sinds de release als single, grijs gespeeld. Wat dit nummer zo goed maakt is het feit dat er een balans is tussen de cleans en screams en het mij sinds
de release meteen aansprak.

Irritatiepuntjes

Waar ik mezelf het meeste aan stoor is het feit dat de een na laatste track op het album de naam The End draagt. Het nummer zelf is okay, maar de plaatsing op het album had anders gemogen. Daarnaast baal
ik er van dat Secrets niet op leeft tot het niveau van zijn vorige album. Het is zeker geen slecht album, maar het mist de intensiteit die Everything That Got Us Here had. Daarnaast kan ik mezelf minder goed vinden in dit album. Er zijn minder tracks waar die mij op een persoonlijk niveau aanspreken en dat is best jammer.

Conclusie

Het is een heerlijk album waar ik van genoten heb. De band laat met dit album zijn groei zien. Het leeft echter niet op tot het niveau van zijn voorganger en dat is een beetje jammer. Dit neemt echter niet weg dat het een album vol luisterplezier is.

Eindbeoordeling: 7.5/10
Releasedatum: 23 feb 2018
Label: Rise Records

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie