LIVE REVIEW: Oceans Ate Alaska in Dynamo

Het is zondagavond 29 april en ik begeef me naar de Basement van Dynamo voor een lekker metalcore avondje. In de intieme zaal zijn vanavond Oceans Ate AlaskaOur Hollow, Our Home en Strains te bewonderen. Als dat geen goede reden is om je met het rotweer dat nu heerst naar binnen te lokken, weet ik het ook niet meer.

Belgische metal/hardcore formatie Strains heeft de taak om de avond te openen en start zijn set in een op zich prima bevolkte Basement. Tijdens het eerste nummer wordt al duidelijk dat je niet hoeft te proberen rustig stil te gaan staan midden voor het podium, want hier opent de pit zich en deze gaat hard. De band knalt gewoon lekker door de set heen zonder al te veel poespas. Binnen een halfuurtje heeft de band er zeven nummertjes doorheen geklapt en moet hij opzij stappen. In deze korte tijd heb ik echter een prima potje kunnen headbangen op de muziek van de heren en ik raad hardcore liefhebbers dan ook aan om deze mannen in de gaten te houden.

Strains. Credit: Lenny van Dijk

Our Hollow, Our Home is voor ons geen onbekende en ook in Dynamo staat hij niet voor het eerst. Zo stond de band bijvoorbeeld in november nog op dezelfde set planken met Secrets (de review van deze avond lees je hier) en overtuigde hij mijn collega Kevin de beste band van de avond te zijn. Ook vanavond kan ik er niet omheen draaien dat Our Hollow, Our Home een geweldige set neerzet. De afwisseling tussen harde djenty riffs met lekker rauwe vocalen en catchy refreinen met kristalheldere zang en überhaupt tussen nummers en korte praatjes in de set zorgen voor een prima balans. Samen met het enthousiasme waarmee de band op het podium staat zorgt dit alles er voor dat de set een waar plezier is om naar te kijken.

Our Hollow, Our Home. Credit: Lenny van Dijk

Als laatste mag Oceans Ate Alaska het podium betreden. De heren staan met een professionele mentaliteit op het podium en laten vanaf de eerste klanken merken dat ze hier niet zijn om een beetje aan te kloten. De djents klinken hard en de pit die bij de vorige twee bands al aanwezig is breidt zich alleen maar uit. Muzikaal gezien klinkt het allemaal lekker strak, hoewel frontman Jake Noakes soms niet helemaal lekker te horen is als hij een refrein zingt. Verder maakt de band, net als zijn voorganger, wat tijd voor praatje, maar toch ligt de focus hier iets meer op de muziek. Niet dat ik de band dit kwalijk kan nemen, want dit is tenslotte waar je beroemd mee wil worden.

Oceans Ate Alaska. Credit: Lenny van Dijk

Uiteindelijk heb ik echt prima van deze avond kunnen genieten door het muzikale geweld dat deze drie bands mij hebben gebracht. Ik weet bijna geen minpunten aan te wijzen en ik kan je daarom ook zeker aanraden om de bands een keertje live op te zoeken!

Boekenlegger op de permalink.

Geef een reactie