Ken ik die persoon niet ergens van?

Escape the Fate 300x200Het is binnen de scene een veel voorkomend fenomeen, bandleden die van ene band naar de ander gaan. Soms gebeurt dit op een dagelijkse basis en vaak duurt het niet lang voor een vertrokken lid een nieuwe band start/joined. Maar hoeveel weten we hier eigenlijk over? Wie was bij welke band(s) betrokken? Wie was er bijvoorbeeld betrokken bij het oprichten van meerdere bands? Wie zijn er sinds dag een eigenlijk samen gebleven? Welke zanger was ook een bassist? Dat kom je hier te weten!

We beginnen met Craig Mabbitt, momenteel is hij de frontman van Escape the Fate. Maar wist je dat Mabbitt betrokken was bij het opzetten van Blessthefall en The Word Alive (als side-project)? Naast Escape the Fate heeft hij ook nog een side-project genaamd The Dead Rabbitts. Met Blessthefall bracht Mabbitt een album uit, His Last Walk. Met The Word Alive kwam het niet verder dan een paar demos. Met Escape the Fate bracht hij tot nu toe vier albums uit en voor The Dead Rabbitts staat de teller op één EP en één album.

Nu we het toch over Escape the Fate hebben mogen we natuurlijk Ronnie Radke en Max Green niet vergeten. Beide zijn verantwoordelijk voor het oprichten van de band. Na zijn celstraf richtte Radke Falling in Reverse op. Tot op heden is Radke frontman van de band en hij is verantwoordelijk voor alle drie de albums. Naast Falling in Reverse heeft Radke ook een mixtape uitgebracht genaamd Watch Me.

Max Green was bij Escape the Fate betrokken bij drie van de vijf albums. Na zijn vertrek richtte hij The Natural Born Killers op. Dit was echter van korte duur, mede omdat hij terugkeerde naar Escape the Fate. Ook dit was van korte duur, Max verliet de band en ging naar Falling in Reverse. Daar bleef het niet bij, Max verliet wederom een band en richtte Violent New Breed op. De band verwacht dit jaar zijn debuut EP, nu maar hopen dat dit van langere duur is.

Volgende op lijst is Telle Smith, frontman van The Word Alive. Voordat Telle als zanger bij The Word Alive kwam was hij betrokken bij In Fear and Faith als zanger en bij Greeley Estates als bassist. Bij In Fear and Faith was hij betrokken bij Voyage (debuut EP), bij Greeley Estates kwam hij niet verder dan een paar nummers op Go West Young Man, Let Evil Go East. Bij The Word Alive was hij betrokken bij al het materiaal sinds Empire (EP).

Een mooi voorbeeld van bandleden die bij elkaar zijn gebleven vanaf het begin zijn Tyler Carter en Michael Bohn. Beide heren begonnen samen bij A Path Less Traveled. Na deze band kwamen de heren samen terecht bij Woe, Is Me en uiteindelijk ISSUES. Voor Tyler is ISSUES niet het enige wat hem bezig houdt, hij heeft naast de band ook een solo album uitgebracht, Leave Your Love geheten.

De lijst zou natuurlijk niet compleet zijn zonder Austin Carlile en Caleb Shomo. Beide heren waren onderdeel van Attack Attack!. Beide heren waren betrokken bij het eerste album. Na het eerste album verliet Austin de band en vormde hij Of Mice & Men. Caleb hield het langer vol en was betrokken bij alle drie de albums voor hij de band verliet en Beartooth oprichtte. Beide bands hebben hun plek in de scene veroverd.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten