Discover: Newdrive

NewdrivePR1 Discover is een feature in ontwikkeling waarin je mogelijk de band van morgen ontdekt. Natuurlijk zijn er heel wat bands die graag groot willen worden, maar daar hebben zij natuurlijk jou voor nodig. Het is niet altijd makkelijk dat ene pareltje tussen de steeds grotere hoeveelheid beginnende bands te vinden. Hier hopen wij je mee te kunnen helpen door er eens in de zoveel tijd eentje uit te lichten.

Wie is Newdrive?

Newdrive is een Zweedse band uit Stockholm. De band heeft in 2012 al een self-titled EP uitgebracht met 4 tracks en in 2012 een tweede EP met ook 4 tracks, deze heette My Failure, Your Pleasure. Klinkt de naam van de band je al vaag bekend in de oren? Dan kan dat zijn omdat de band voorprogramma was bij de Europese shows van Sum 41.

Hoe klinkt het?

De muziek is pop punk met hardere ondertonen van rock. Het is qua sound soortgelijk aan de oudere albums van bijvoorbeeld Fall Out Boy door de vocals van Chris Barkels. Door de emotionele ondertoon van de meeste nummers heeft het stiekem ook wel iets weg van een bozere en brutale All Time Low. Als je houdt van good-old pop punk, dan biedt deze band alle elementen die je daarin wilt horen. Ook als je uiterst goede meezingbare tunes wilt ontdekken, omdat je bijvoorbeeld net door een break-up bent gegaan, hoef je met deze band niet verder te zoeken

Wat kan ik verwachten?

Op korte termijn heeft de band zeker grote plannen. Vanaf 1 mei zijn de heren mee als voorprogramma voor Four Year Strong en op 3 mei komt hun debuutalbum uit! De titel daarvan is ook al bekend: Closed Doors and Broken Mirrors. Daarnaast is pasgeleden ook nog een Studio Diary aangekondigd, waarvoor er een teaser is geplaatst op YouTube. Deze kun je hier bekijken.

Wat moet ik echt luisteren?

Een goede samenvatting van de band is te vinden in zijn twee grootste hits: Runaway en Gone Forever. Het eerste nummer is goed om zijn gevoelige kant te laten zien, het tweede om zijn attitude te horen. Beide nummers heb ik trouwens alvast voor je hieronder gezet, zodat je meteen Newdrive kunt… nou ja… ontdekken.

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten